MČR Cross Country Košťálov – Suverénní Svitko

Slovenský reprezentant a několikanásobný účastník šestidenní Štefan Svitko ovládl druhý podnik mistrovství republiky v Cross Country na známé trati v kamenolomu Košťálov u Semil. Svitko ukázal českým reprezentantům, jak rychle se jezdí v sousedním Slovensku. Závodu se zúčastnila téměř kompletní česká enduro špička. Chyběli jen Víťa Kuklík, Jakub Horák a David Čadek.

Sobota

Štefan Svitko (KTM) vyrazil nejrychleji do sobotního závodu, naopak na startu zaspali Martin Malát (Sherco) a Michal Rudolf (Husaberg) a od startu odjížděli úplně polsední. Svitko postupně zvyšoval svůj náskok, před druhým Robertem Šípem (Gas Gas), a Milanem Engelem (KTM). Ze zadních pozic dotahovali jezdci Husabergu Karel Scheder s Michalem Rudolfem a Martin Malát. Svitko vyhrál s obrovským náskokem před Robertem Šípem a uzdraveným Lukášem Sedláčkem (KTM). Čtvrtý projel cílem Karel Scheder, a první pětku uzavíral Milan Engel. Závodu se zúčastnil i Dakarem ostřílený David Pabiška (KTM) a nestarnoucí Lubomír Vojkůvka (tentokrát na BMW), který skončil čtvrtý ve třídě E2. Mezi cca 40 jezdci mistrovství republiky měla velké zastoupení značka Husaberg s novými modely s otočeným motorem.
Po závodu MČR se vydalo na prašnou trať, okořenou přejezdem po kolejích, početnější startovní pole přeboru ČR. Zde startoval i několikanásobný mistr ČR v trialu Pavel Balaš.

Neděle

Jako přes kopírák vypadal druhý den Cross Country pro Štefana Svitka. Ovšem tentokrát měl nejrychlejší start domácí talent Lukáš Hádek (KTM). Lukáš nevydržel rychlé tempo až do cíle, postupně se propadl na výborné 7. místo absolutního pořadí, a vybojoval třetí místo ve své třídě E2. Vedení převzal Svitko, a opět bezpečně vyhrál. Druhý absolutně skončil Milan Engel, který vyhrál kategorii juniorů. Na stupních vítězů je doplnil rychlý Robert Šíp. V sobotu třetí Lukáš Sedláček v neděli nestartoval. Jezdci si užili dostatek prachu, divácky atraktivních starých kolejí a úseků místního kamenolomu.
Více informací a kompletní výsledky naleznete na www.enduro-semily.cz .

Další podnik MČR, PČR Cross Country se pojede již 16. – 17. 5. v Sedlčanech.

Výsledky:

Třída E1 sobota/neděle
1. Lukáš Sedláček, 2. Milan Engel, 3. Jan Unger (Yamaha)
1. Milan Engel, 2. Jan Unger, 3. Matěj Macháček (KTM)

Třída E2 sobota/neděle
1. Karel Scheder, 2. Martin Malát, 3. Tomáš Císař (KTM)
1. Michal Rudolf, 2. Karel Scheder, 3. Lukáš Hádek

Třída E3 sobota/neděle

1. Štefan Svitko, 2. Robert Šíp, 3. Lukáš Kroupa (KTM)
1. Štefan Svitko, 2. Robert Šíp, 3. Lukáš Kroupa

Celkově bez rozdílu tříd za oba dva dny
1. Štefan Svitko KTM 50 b.
2. Robert Šíp Gas Gas 42 b.
3. Milan Engel KTM 38 b.
4. Karel Scheder Husaberg 33 b.
5. Lukáš Kroupa KTM 29 b.

Celkově junioři za oba dva dny
1. Milan Engel KTM 47 b.
2. Lukáš Hádek KTM 40 b.
3. Petr Hušek Sherco 40 b.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist