renocar_brezen

• 9
  • 10
  • 10

Výměna závažíček

Vloženo: 26.04.2025, Uskutečněno: 26.04.2025, Stav tachometru: 44248 km, Zhlédnuto: 62x, Firma: FIRMA:ABMOTO - Štěpán Jeník (Praha 5-Smíchov)

Jak jsem již psal v úvodu, při jízdě dálniční rychlostí (130hm/h, cca 5000RPM) se v řídítkách projevovaly vibrace, které po čase začaly být nesnesitelné a v poslední době mi připadalo, že mi za chvíli sleze nehet z palce

Po putování internetovými fóry, se zdálo, že spousta lidí řeší vibrace těžšími závažíčky na řídítka. Původně se mi nechtělo úplně věřit, že by to reálně mohlo pomoct, ale stejně jsem je měl v plánu vyměnit, tak jsem si říkal proč ne.

Našel jsem tyto na eshopu ABMOTO.cz

Byly to ty nejtěžší a zároveň vzhledově nejpřitažlivější, které se mi povedlo najít. I když je v popisu psáno, že jsou pro řídítka s vnitřním průměrem 17mm, tak jak je vidět na fotkách, krček pod silentblokem, který má přijít do řídítek, byl o 0,4mm širší a tedy nešly plně zasunout. Nic co by nespravilo 15 minut u brusky

Po nainstalování a při následné projížďce byl rozdíl ihned znatelný. Takhle, nikdo nemůže očekávat, že by to magicky vyhnalo všechny vibrace z řídítek, ale rozhodně je to zmírnilo a co je hlavní, tak znatelně zmírnily vibrace, které jsem popisoval na začátku a to takovým způsobem, že si už nemusím dávat přestávku na dálniční pumpě (a nalepovat nehet zpátky ). Takže za necelých 500,- i s dopravou můžu jedině doporučit.

Hodnocení (0x):

Komentáře
elvis78 (275) napsal 27.04.2025 v 08:05+1

To je zajímavé Já i na boxeru v určitých otáčkách v zrcátkách vidím jen rozmazanou šmouhu ale jen v těch zrcátkách jsou problém vibrace, jinak na zadku a nohách ne, možná i v těch rukách taky. Zkusím se na to zaměřit. Vyndám původní závaží a zvážím, zkusim to taky pořešit. Díky za tip.

2 reakce

MrADISLAV
MrADISLAV 27.04.2025 v 23:06

Já teda v nohách cítím vibrace pořád stejně, ale rukám se stopro ulevilo. Konkrétně v tomhle případě původní závažíčka vážily 62g každé a nové váží 204g každé. Takže pokud máš zrcátka na řídítkách, tak bych určitě vyzkoušel.

Nejnovější záznamy v deníku