renocar_brezen

PROFIL MOTORKY

Suzuki DL 650 V-Strom (2007)

Aktivní Profil uživatele

• 9
  • 10
  • 9.2

Velký servis po 7 letech

Vloženo: 23.04.2025, Uskutečněno: 19.04.2025, Stav tachometru: 96700 km, Zhlédnuto: 30x, Firma: Homo domo

Stromka už mám doma 7 let. Léta sloužil jako daily do práce v Praze, objeli jsme spolu republiku, spousta výletů, srazů a motoakcí. Po příchodu dítěte a přesunu do přírody Severních čech chuděra spíš 3 roky odpočívala v garáži a na zahradě. Sem tam nějaký výlet okolo komína.
Nicméně klukovi jsou už tři roky, manželka emočně stabilní, čas zase vytáhnout mototoulavé boty a vyrazit na cesty. Na mapě jsem si píchnul do dvou míst, buďto sever Švédska, nebo Balkán.

Na to, ale motorka musí být v kondici.
Takže -
Gumy proběhly loni jen tak pro sychr, zadní začala být oskákaná, pořizoval jsem Pirelli Scorpion Trail II - tady splňěno, mají najeto sotva 400km

Olej, chladící a filtry - klasika Olej Motul 5100 4T, filtr Hiflo Racing, Žlutá kapalina od Motulu jako chladící. KN sada na čištění vzduchového mi ležela doma. - Olej a filtr z alzy a vodička z Kellyny

Spojka - Před lety mi prodávající tvrdil, že spojka je tam původní. Koupil jsem teda Lamely od ECB a plechy od TRW . K tomu pak ještě pružiny a těsnění víka. - vše z 2HMOTO
Výměna bez problémů, jen jsem byl překvapený stavem lamel i plechů. Moje původní plechy měli dokonce o 0.2mm víc jak ty nové od TRW. Pružiny ale už unavené byly, na servisním limitu.

Loni mi občas proběhl za jízdy restart budíků, takže když už byla nádrž dole, rovnou jsem zkontroloval, vyčistil a zkontaktoloval kabelovou zásuvku pod levou kapotáží. Oprava pár špatných závitů, nalejt olej, chladící, seštelovat spojku, projet, znova poštelovat spojku a hotovo.

Scottoiler nemazal, asi se tam dostala voda, takže proběhlo vyčištění a čekám na zásobu oleje.

Víkend pryč, najeto tak 30 km. Ale 1. část hotová.

Aktuálně čekám na další díly pro:

Repas předních tlumičů
Objednána sada od Allballs a HyperPro progresivní pružiny

Výměna zadního tlumiče za nový od HyperPro
Když už jsem koukal na ten předek, tak jsem vzal rovnou celou sadu Streetboxu od MXTECHu

Výměna řetězovky
Měním pro sychr, je to tam minimálně 7 let.
D.I.D 525VX3 X ring s rozetou a hnacím kolečkem od OKmoto

Výměna předních brzd
Staré kotouče dosloužily, mají 3mm, takže opět čekám na
Kotouče NG1104 od moto-kvalitne.cz
Brzdové desky SGS Street preformance - měli za slušnou cenu v Kellyně

No a pak už jen drobnosti typu čínského gipra, voltmetru na řídítka a tašek na vršek hliníkových kufrů.

Jo a ještě bych rád repas sedla, to už se trochu rozpadá. Tak snad to u Rutanu vyjde.

Tak a teď jen doufám, že vše do pátku dorazí, v sobotu to všechno nahodím a v neděli to budu moci vytáhnou na pořádné otestování

Hodnocení (0x):

Komentáře
Lannius (4) napsal 23.04.2025 v 21:08

Roky používám převodový olej PP80. Litr vydrží asi tak na 30 t. km.

1 reakce

Peekay
Peekay 29.04.2025 v 21:38

Díky za tip, já zjistil že je prasklý. Voda v zimě no... zkusím opravit, v nejhorším pořídím nový model.

Nejnovější záznamy v deníku
  • Velký po 7 letech 2/2

Tak, další víkend, další zábava. Dily dorazily v pohodě. Výměna kotoučů od NG, desky SBS. Jaký vždy jsem zapomněl že musím objednat dvě čísla desek, ne jedno. No tak mám desky na levou stranu do zásoby. Řetězovka

Typ: Údržba
    Vloženo: 29.04.2025