-
16.3.2016 od Tez
Zdravím, chtěl bych poprosit zkušenější o radu k výběru baterie do yamahy MT-03. Jde mi o následující:
V manuálu se píše, že do motorky patří YT9B-BS. Jenže baterie v motorce "leží" na zádech.
Co jsem zjistil, tak to "-BS" znamená "bottle supplied", tedy že baterie se dodává suchá a musí se do ní elektrolyt dolít.
Zároveň ale přímo na stránkách yuasa píšou, že v případě, že baterie bude montovaná jinak než svisle, tak se má použít "factory activated", tedy naplněná a uzavřená již z výroby.
Ještě se mi povedlo dohledat zde na fóru tento příspěvek , kde je "BS" baterie z výroby, leží na zádech, ale je na ní napsáno "Sealed", což na BS bateriích napsáno nebývá a předpokládám, že to znamená, že byla naplněna už z výroby.
No a teď nevím co s tím :) Mám se na to prostě vyprdnout, koupit BS a doufat, že se nerozlije? Nebo existují i nějaké "factory activated" varianty BS baterií?
A kdyby se našla nějaká dobrá duše, měl bych ještě jeden dotaz - jaký je rozdíl mezi doporučenou YT9B-BS a YTX9-BS, která má úplně stejné parametry, ale stojí polovinu?
Díky moc.
-
16.3.2016 od ja1
je to jedno..obě mají ventil a nepoteče ani jedna...jen aby se ti tam vešla a neopírala se o ni sedačka
-
16.3.2016 od Roox
Zdarec,
taky teď budu řešit výměnu baterie. Nejsem si úplně jist, každopádně podle vzhledu bych tam měl mít bezúdržbovou YT9B-BS. A teď jsem na to koukal a přesně jak píšeš, obě mají stejné parametry, ale ceny jsou značně rozdílné. Docela by mě také zajímala odpověď od někoho, kdo se vyznáJeště koukám, že YTX9-BS je o 17 mm širší a má o 5A vyšší startovací proud.
Momentálně jsem na koleji, až dorazím domů, tak na to mrknu, co tam vlastně mám. Každopádně se už na ni nemůžu spolehnout, takže to taky budu řešit -
16.3.2016 od Tez
Ok, ještě jsem něco pohledal a nebudu to řešit a prostě podle manuálu koupím YT9B-BS. Díky.
Ta druhá je opravdu o 17mm tlustší, toho jsem si nevšiml. Ta by se fakt nevešla