-
15.4.2025 od Adam03
Ahoj, mám dotaz.
koupil jsem Suzuki gs500E rok výroby 1995.
motorka nějakou chvíli stála (asi okolo 3 až 5 let)
nechal jsem vyčistit karburátory a dal jí do kupy.
teď když je motorka nastartována tak na volnoběhu blbne, někdy úplně chcípne (i se sytičem i bez něj)
nechám ji na 1.5 tisíce otáček a buď chcípne nebo třeba po chvíli vyletí otáčky na 4 tisíce a drží se tam třeba minutu než to znovu spadne na 1.5
myslel jsem si že je špatně synchronizovaný karburátor, ale po telefonátu s pánem co dělá servis mi bylo řečeno že si nemyslí že by byl problém v synchronizaci ale že je karburátor špatně vyčištěný nebo špatně poskládaný zpět po rozebrání.
Prosím o radu a předem děkuji.
-
16.4.2025 od Pedl
Můžeš si zkontrolovat jestli ti to dobře těsní kolem karburátorů, jestli to nepřisává vzduch někde.
-
17.4.2025 od Pino_M
Podobný problém sem řešil měsíc zpátky. Po zimní odstávce problém po nastartování. Studená na sytič vrčela a když se ohřála problém. Po přidání plynu držela dlouho vysoké otáčky a na volnoběh regulérně v pravidelných intervalech vynechala div že nechcípla. Objednal sem sadu gumiček, dal je přes noc do benzínu, karbece sem rozebral ale nedal sem je od sebe,protože synchronizace byla v pohodě.Každý sem 20minut nechal ultrazvuku, pak sem je oba prostříkal čističem karburátorů a vzduchem. Sešrouboval, nastavil směs, vrátil na motorku a klid. chytá na brnk, pul minuty na sytič a pohoda. Tipuju někde ještě bordel, falešný vzduch je taky možnost ale to bys viděl že příruby jsou steřelé a po smrti.