-
7.4.2025 od yakobu
Zdravím našel jsem zajímavý článek na webu Jawa-50(https://www.jawa-50.cz/clanek/navod-postup-prihlaseni-vyrazeneho-vozidla-v-letech-2001-2004.html) a věc se má takhle mam odhlašeného pionyra presne v techle letech a nekde jsem tady četl, že když stroj nenajdu pomocí čísla na štítku na téhle stránce (https://dataovozidlech.cz/vyhledavani) tak je pionyr odepsany a už se s nim můžu rozloučit ale ja jsem tam ty údaje normalně našel akorat ve statusu vozidla je napsáno zánik. Tak se chci zeptat jestli tedy pionyr pujde znovu prihlasit a postavit na cestu touhle cestou nebo musim zvolit jinou. Děkuji
-
7.4.2025 od Targus
Jestli můžu...
Moje poněkud tragická zkušenost s českými úřady.
Co úřad, to jiný výklad pravidel. A nedělám si prdel.
Takže zvedni zadek a zkus OSOBNĚ navštívit úřad a přednes jim svou žádost. Telefonem je to o ničem, nikdo se s tebou bavit nebude.
A pokud to na jednom úřadě nepůjde, zkus to jinde. Mám známého v Havířově, který sehnal razítko na ofiko připojení PAV-íka za motorku Kawasaki až v Lounech.
Další možnost - pokud ta motorka, kterou chceš křísit, opravdu stojí za vzkříšení, postavit to na papíry v Polsku nebo v Maďarsku, případně i na Slovensku (teď tam byly nějaké změny) a motka pak jakože řešit na české značky jako klasickou dovozovku.Doplněno:
Dej to na zelené a máš klid a 1/12 povinného
7.4.2025 od kokoška.
Samozřejmě se to ale prodraží, protože zadarmo ani kuře nehrabe.
7.4.2025 od Targus
-
7.4.2025 od MMARTINK
Ano, jde to. Podrobně to vysvětlím:
1.) Zákon 56/2001 Sb. vstoupil v platnost dne 1.7.2001, po vstupu ČR do EU byl novelizován k 1.5.2004. V tomto období nebyla vyžadována ekologická likvidace a v zákoně nebyla věta, že trvalým vyřazením ztrácí vozidlo technickou způsobilost.
2.) Před tímto obdobím, tedy před 1.7.2001 platila stará policejní vyhláška, po tomto období, tedy po 1.5.2004 platí novela zákona, podle obou těchto norem ztrácí vozidlo trvalým vyřazením technickou způsobilost. Znamená to že ztrácí původní homologaci. Pak je z motorky hromádka plechů nebo soubor dílů.
Na závěr vysvětlení ještě upozorňuji že podle tohoto zákona ( 56/2001 Sb) lze do evidence zapsat jen vozidlo, jehož technická způsobilost byla schválena, z toho logicky plyne, že vozidlo trvale vyřazené mezi 1.7.2001 a 30.4 2004 včetně lze opět přihlásit, protože technickou způsobilost podle zákona NEZTRATILO:
Zákon 56/2001 Sb. neumožňuje zapsat do evidence neschválené vozidlo, a obráceně.
S protokolem z STK a pojistkou si podej žádost o zápis motorky do RSV .