Klepání řidítek

• 0

9.12.2024 od Klara_Dlouha

Borci, objevil se mi starý známý problém, ale v trochu jiné konfiguraci. Před pár měsíci jsem vyměnila stará vymletá ložiska v krku řízení za nová válečková a samozřejmě přestalo rozklepání řidítek, když je v osmdesáti pustím. Krk jsem dotáhla tak akorát, aby byla motorka klidná, jela rovně, nikam nepadala a zároveň aby neklepaly řidítka. To bylo ještě léto. Před pár týdny jsem dala novou gumu, vyvážila (dobře a přesně) a zároveň nainstalovala zimní rukávy a nová doplňková světla. Akorát jsem je neměla kam dát, tak jsem je upevnila na kluzáky vidlic. A zase se mi objevilo staré známé rozklepání řidítek, jako by byla povolená nebo vymletá ložiska v krku. Znovu jsem se podívala na dotažení krku a je pořád správné. Takže protikusy ložisek (sedla?) byly naklepány správně, ložiska si ani trochu víc nesedla. Takže tam problém není. Můžou rozklepání řidítek způsobit ty rukávy (odpor vzduchu, vítr) anebo ty celkem bytelný (těžký) doplňkový světla na vidlicích? Díky za postřehy.

Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

9.12.2024 od Pedl

No před 7 lety mi cukání řídítek spravily nové ložiska řízení a od té doby dobré, tak těžko říct co u tebe. Můžeš ještě podívat na ložiska kol. Ale třeba je to tou gumou, vypadá celkem terénně. Tlaky v pneu ok?
    Ty návleky v 80kmh asi špatný vliv nemají.

Doplnit odpověď

• 0

9.12.2024 od JiriBN

Začni vylučovací metodou a postupně sundavej věci, včetně kufrů pokud některý vozíš stále, ale dost pravděpodobně to dělá pneu a mohlo by se to zlepšit s jejím ojetím, kdy se zakulatí hrany jednotlivých figur vzorku.
    PS:
    Dát ještě jak sama píšeš "těžký" světla na kluzáky vidlice je blbost, zbytečně tím zvyšuješ neodpruženou hmotu, už tak nic moc vidlice.

Doplnit odpověď

• 0

9.12.2024 od sody

Řekl bych že ty světla,sundej je a uvidíš

Doplnit odpověď

• 0

9.12.2024 od ja1

Guma, jinde problém nehledej

Doplnit odpověď

• 0

26.12.2024 od Hykycz

Neměnila jsi závaží v řidítkách? Výrobce ví, proč tam dává takový či makový