Vůle na řetězovém kole

• 0

21.7.2024 od Black-Rebel

Zdravím, koupil jsem si transalpa xl 600 rv.1996. Zjistil jsem, že je řetěz ko, proto jsem si objednal novou sadu kde je řetěz Zadní rozeta a taky přední řetězové kolo. Můj první dotaz, na kole jsou gumové nálitky, tlumící guma, ta plocha s tou gumou patří k motoru nebo ven? Když ji dám ven, tak zajištění nedosedá na rozetu ale opírá se o tu gumu. Další problém který řeším je, že na řetězovém kole je vůle. Ne na zubech ve směru otáčení ale když použiji staré zajištění kolo tam celkem dost litá. Mám obavy aby nebyla špatná hřídel. Vizuálně vypadaji drážky na hřídeli ok. Jak to prosím má být správně? Jedinou věc na kterou jsem přišel tak je, že je zhoblovany ten zajišťovací kroužek. Mohlo by to být tím? Díky za nějaké odpovědi. Na bývalé motorce jsem měl stejný systém ale hřídel a řetězovou jsem měl novou takže to bylo ok. Tady netuším jak to má být origo.

Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

21.7.2024 od combust

Tam patří kolečko co má gumu na obou stranách.
    Vnější strana nese označení počtu zubů.

Směrem k motoru je to bez nápisu.

Doplnit odpověď

• 0

21.7.2024 od Pedl

Co se týká vůle, tak je dobré tam dát kolečko, které má ty vnitřní zuby kulatějšími hranami. To nade mnou od Hondy asi vypadá ok. Já mám osvědčenou zkušenost s kolečkama JT. Pro porovnání foto s kolečkem JT (vpravo) s tím co jsem tam měl od předchozího majitele:

Jinak kromě těhle normálních koleček se prodávájí i jakési spešl zesílené od Italského výrobce KKBike.

Doplněno:

To je problém s kolečkem vyměnit i to zajištění? Jasně že má vliv na pohyb kolečka.na hřídelí do stran

23.7.2024 od ja1

No ve směru otáčení jak říkáš by s tím JT kolečkem neměla být prakticky žádná vůle. Jen ve směru dovnitř a ven.

22.7.2024 od Pedl

Já jsem teď v sadě měl ti co je na spodním obrázku. Je možné že tu vůli způsobuje ta zajišťovací podložka?

21.7.2024 od Black-Rebel

Doplnit odpověď

Pro vložení odpovědi se přihlaste.

TOPlist