globalmoto_duben_nolan




vibrace helmy Africa Twin 1000

  • 0

    25.11.2023 od luboš27

    Zdravím motorkáře. Letos jsem koupil Africa Twin 1000 r.v 2017, velká spokojenost, ale řeším jeden problém. Při rychlosti nad 80 km/h nepříjemné vibrace helmy. Našel jsem snad jen dvě videa kde borci namontovali deflektor na nádrž a problém byl pryč. Zajímalo by mě jestli to někdo řešil a popř. kde deflektor koupil. Pár jsem jich na netu viděl, ale některé na obrázcích vypadají jak nějaký ustřižený lino nebo povrch plastu má tak divnou kresbu, že by neladil s origo plasty na motorce. Dík za info.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    25.11.2023 od Lucasbiker

    Ahoj, řešil jsem stejný problém na ATASu, deflektor to docela vyřešil, zlepšení bylo docela výrazný. Tuším že jsem objednával od Pyramid Plastic

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.11.2023 od Mike_78

    Ahoj. Měl jsem to taky na ročníku 2017. Původně jsem si myslel že je to štítkem. Tak jsem koupil štítek od Touratechu a to nepomohlo. Nakonec jsem se dočetl o deflektoru. Tak jsem ho koupil. Vibrace štítku helmy zmizela. Ale všiml jsem si, že od 130km/h se mi snížil přítlak na přední kolo (Více to bylo znát v jednom a s báglem na sedle.). A to až tak, že mi to bylo nepříjemné. Tak jsem to nakonec raději sundal už po cestě na dovolenou. Nakonec jsem prodal motorku :(, jak mne to štvalo. Ptal jsem se lidí na Honda srazu a ty vibrace na štítku měl jen někdo a většina s výškou do 180cm.
    Tak ať se to podaří.

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.11.2023 od nevo7

    Kúpil by som deflektor na plexi z ebay. Alebo ak chceš priplatiť tak MRA. To pomôže každej motorke.

    Doplněno:

    Sem sa nemiešaj, tento má skutočný motocykel zn. Honda a nie vrak KktTlačíMotorku ;)

    26.11.2023 od marna

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.11.2023 od zimirekm

    Ahoj. Tohle vecne tema uz jsme resili primo ve skupine AT a na netu se resi cele roky donekonecna. Porad jsou jedni, kteri preferuji deflektor na nadrz a druzi nikoliv. Ja to resil poradnou prilbou Shoei Neotec a zadny deflektor nepouzivam ani na plexi ani na nadrzi. Muzu jet cele hodiny a v helme pohoda i pri dalnicni rychlosti. Klidne neni problem jet i s otevrenou do 100 km/h jen se slunecni clonou. Mam jen origo vyssi plexi a merim 185.

    Doplněno:

    Ahoj. Pro mě je tohle téma nové a možná jsem špatně hledal. Každopádně já měřím 182 cm, kamarád, který na ní jel má sotva 170cm a oba stejný problém. U mě letos nová helma Shoei integrál. (nevýklopná), kamoš zánovní LS2 výklopná. Na africe bylo namontováno cestovní plexi, zkusil jsem namontovat origo., které mi bývalý majitel nechal a pořád stejný.
    Ale poznatek: když jsem za jízdy ve 120km/h pustil řídítka a položil ruce do prostoru mezi nádrž a šavle, vibrace zmizely.
    Volal jsem do Honda servisu a pan technik mi sdělil, že každá desátá ten deflektor na nádrži má namontovaný, ale varoval mě, že to má opravdu vliv na přítlak předního kola. Každopádně jdu do toho.¨
    Všem dík za rady.

    29.11.2023 od luboš27

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist