bmw_r1300gs_cartec




Problém se el. startováním

  • 0

    15.7.2023 od WENDX

    Zdravím, měl bych dotaz ohledně problému s el. startovačem, někdy přijdu a funguje el. start. krásně, pak jedu třeba 5 minut, chcípnu jí a zkusím znovu nastartovat přes el. a nic, jako kdyby to bylo jen tlačítko na řídítkách, prostě se nic neděje, takhle ho zkouším mačkat několikrát a i delší dobu a pak najednou zase normálně jde .. prostě občas jde normálně a pak zase jak kdyby tlačítko nebylo vůbec připojený.. nevím v čem by mohl být problém ?
    Ještě bych chtěl doplňující odpověď a to na otázku, jakou svíčku pro tuto motorku zakoupit, když jdu na nějaký e-shpo, musím vybrat značku motorky, ale jelikož mám Leramotors, tak tam nikdy tahle značka není a tak nevím jakou motorku ve vyhledávání zvolit, aby mi přišla nějaká svíčka normální pro mojí motorku. Chtěl bych značku svíčky NGK, takže nevím zda je potřeba nějaká speciální, nebo je úplně jedno jakou svíčku do tý motorky koupím.
    Předem všem díky za rady a odpovědi.

    Doplněno:

    Ještě doplním, že motorka je fungl nová, asi měsíc stará.

    17.7.2023 od

    Ještě doplním, že motorka je fungl nová, asi měsíc stará.

    15.7.2023 od WENDX

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 2

    16.7.2023 od Milos1

    Kromě toho, co psali kolegové by to mohlo být ještě startovací relé. Pokud spojíš kusem drátu + pól baterky rovnou s přívodem startéru, měl by se roztočit na každý pokus. V tom případě je statrér OK a chybu bych hledal ve startovacím relé. Mělo by při stisknutí startovacího spínače alespoň jeho cvaknout. Jestli se snaží sepnout můžeš vyzkoušet podobným způsobem jako u startéru. Pokud spínat bude, je chyba kolem startovacího spínače. Ale závěrem, je-li ta motorka nová, uplatňoval bych reklamaci a chtěl záruční opravu.
    Pokud se týká svíčky, tak existují převodní tabulky. Dáš tam to co je napsané na svíčce která tam je a najdeš evivalent třeba NGK. U svíčky jde o její tepelnou hodnotu. Poradit by ti ale měl i prodejce motorky.

    Doplnit odpověď

  • 0

    15.7.2023 od Jirkahu71

    vůbec neznám tvoji motorku a po pravdě to jméno jsem nikdy ani neslyšel, ale není potřeba při startování mít zmáčknutou brzdu? jako je to třeba u skutru?

    Doplnit odpověď

  • 0

    15.7.2023 od Fueltank

    Čidlo bočního stojanu nebo čidlo na spojkové páčce?? Nebo zařazený neutrál?

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.7.2023 od zimirekm

    Ahoj. Pokud pominu bezpecnostni spinace na stojanech a packach, muze byt problem tepelny most. Cili starter pri ohrati ma nekde spatny el. kontakt ve vedeni elektriny. Muzou byt i castecne pridrene mechanicke veci na starteru. Cili studene se to jeste hybe, pri ohrati se to uz kousne. Zkus projit vsechny spoje el vedeni, ocistit oxidaci kontaktu, pripadne pajka. Muzez zkusit i spray kontaktol. Ten casto staci na zoxidovane kontakty. Idealne starter rozebrat, vycistit, kontrola uhliku a kouknout, jestli se hybou spravne mechanicke casti v nem, pripadne lehce maznout mechaniku pastorku.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist