globalmoto_duben_nolan




Spojka - během jízdy se změnil její krok

  • 0

    4.4.2023 od Carlos87

    Ahoj,
    koupil jsem Aprilii Pegaso 650 Strada 35kw, RV 2006 a během testovací jízdy a krátké projížďky po dovezení moto se spojka chovala normálně. V dalších dnech jsem vyrazil na evidenční kontrolu v chladném počasí (kolem 5°C, nevím jestli může souviset) a během cesty začala mít páčka spojky vůli a tím pádem úplně nevypínala. Došponoval jsem lanko a s meziplynem dojel zpět. Co to může dělat? Že se takhle skokove změnilo chování spojky. Spojka neprokluzuje. Ale lanko mám na řiditkach na max, takže už není jak "došponovat", aby spojka vypínala.

    Díky za radu, co to může být.

    Doplněno:

    Záhada vyřešena. Byl obráceně nasazený pojistný plech, takže byla volná matice a místo aby se odtahoval jen vrchní talíř, tak pochodovala celá spojka. ?

    23.4.2023 od Carlos87

    Lanko vyndané a zkontrolovane. Tím to není. Udělal jsem fixou rysku na pozici páky a během cca 30km vše ve stejné pozici. Spojka během jízdy přestala vypínat úplně. Za chvíli vše OK. Vypozoroval jsem, že to nesouvisí s teplotou, ale otáčkami motoru. Pokud jí stačí pár sekund podržím cca nad 6000ot/min tak spojka přestává postupně vypínat a páčka jde zlehka. Stačí chvíli jet v nízkých otáčkách a spojka se vrátí do normálu. Proto se mi to neprojevilo pokaždé. Čím to může být?

    13.4.2023 od Carlos87

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 1

    4.4.2023 od Slávek-TDM

    Přesně jak píše Pedl - je vydřenej bowden, takže jakmile teplem od motoru změkne, tak má lanko vůli. Vyměň ho i s lankem.

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.4.2023 od Medved

    Budes se muset ohnout a podivat se na druhy konec toho lanka - tam, kde je vypinaci paka. Bud tam to lanko nekdo bastlil a nevydrzelo, anebo se protocila vypinaci paka na tisicihranu na tycce, anebo nastala nejaka jina z X dalsich moznosti.

    Doplněno:

    Dost možná je bowden zralý na výměnu.

    4.4.2023 od Pedl

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist