globalmoto_duben_nolan




Občas nestartuje

  • 0

    18.6.2021 od mik119

    Ahoj,mám problémy se startováním u Hondy CB1000R.Dneska ráno jsem k motorce přišel že jí nastartuju a nešla.Startér s motorem točil a motor jenom občas škytnul.Pokuď motor chytne tak běží normálně.Vypnul jsem motor a zase to samé.Starter točil ale motor nenaběhnul.Nechal jsem chvilku moto oddechnout no a potom normálně už nastartovat šel?Vždycky mi to dělávalo problém po jízdě,že jsem vypnul motor a třeba za 10min jsem chtěl nastartovat a nic.Startér točil motorem a nic.Vypnul jsem klíček a znova zapnul a motor normálně naskočil.Nestartuje nahodile,prostě jak se mu chce.Je jedno jestli za studena nebo za tepla.Více to ale dělává za tepla.Nevíte někdo,čeho se mám chytit a na co kouknout?Svíčky jsou nové a baterii tam novou dnes budu teprve dávat.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (6)
  • 0

    18.6.2021 od Bladerunner

    Ahoj,
    baterka je v pohodě?
    Tankoval jsi už letos pokud možno benzín na normální pumpě?
    Jak jsou staré svíčky?

    Mrknul bych na baterku a pak ten benzín. Už se mi stalo, že jsem dojel domů a další den to na ten benzín prostě nejelo.

    Doplněno:

    Ahoj, baterku budu dávat dneska novou.Svíčky nové jsou. Jinak motor po jízdě někdy naskočí a někdy ne. Prostě jak se mu zrovna chce.Benzín tankuju to nejlepší co tu na pumpě u nás mají.Začíám z toho být už zoufalej, hlavně když to dělá jak kdy.

    18.6.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.6.2021 od matew46

    Podle mě by to mohlo dělat palivové čerpadlo. Stejný problém jsem měl na Yamaze. Český benzín stojí za kulové.
    Přidával jsem VIF, ze začátku víc, aby se to vyčistilo a pak už míň.
    Pomohlo to, problém se už neopakoval.

    Doplněno:

    Jo, vif tam taky dávám, spíš jsem teprve začal.No čerpadlo, to je taky můj typ.Moje při ranních startech píská. Zatím jsem na jiné co by pasovalo nenatrefil abych ho zkusil vyměnit.

    18.6.2021 od mik119

    Jo, vif tam taky dávám, spíš jsem teprve začal.No čerpadlo, to je taky můj typ.Moje při ranních startech píská. Zatím jsem na jiné co by pasovalo nenatrefil abych ho zkusil vyměnit.

    18.6.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.6.2021 od Pedl

    Jestli třeba odvětrávání nádrže nezlobí. Zkusit otevřít nádrž jestli pomůže když to nepůjde nastartovat.

    Doplněno:

    jo to vyzkouším :)

    18.6.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.6.2021 od stnd

    No tak schválně referuj až tam hodíš baterku, jestli to trvá. Nebylo by od věci proměřit dobíjení.

    Doplněno:

    Dal jsem baterii Bosch 150ah startovací proud.Baterie startérem točí o trochu svižněji než ta stará.Jednou za tepla jsem musel 2x stisknout start tlačítko aby motor naskočil.Uvidím zítra ráno co to udělá,až motor bude studený jako dneska,když to nešlo.
    Možná mi bude zlobit pal. čerpadlo.Při prvním studeném startu vždycky zapíská(první natlakování),potom během dne dá s pískáním pokoj.Vytáčet motor do otáček ale jde zatím dobře.

    18.6.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.6.2021 od cuir

    bude to na 99% ceradlo. Resil jsem to jiz na nekolika motorkach a skutrech.
    Poznas to snadno. Hondy toci cerpadlem po otoceni klicku. Natlakuje to system a cerpadlo by jsi mel slyset ze vrci (bzuci) v nadrzi. I popis, ze motor obcas skytnul sedi na chybejici palivo, protoze okruh jako takovej zustava natlakovanej a kdyz tam neprijde dalsi benzin tak zbytek benzinu pod malym tlakem a v nedostatecnem mnozstvi vstriknou vstriky do sani a po nekolikate otocce to skytne, protoze se ta trocha benzinu zapali.
    Takze pri kazdem zapnuti klicku, jeste nez nastartujes, poslouchej jestli zabzuci cerpadlo v nadrzi.
    Pokud nezabzuci tak je to jasne a zkus v tomto ripade uderit do nadrze otevrenou dlani, jako by jsi ji chtel rozvonit. Tento otres by mel stacit na to aby se pri dalsim pokusu cerpadlo rozjelo.
    Doporucuju co nejdrivejsi vymenu. tohle te necha u prostred pole a nebude se to dopredu uz moc ptat jestli se ti to hodi nebo ne. Tak s opravou neotalej.

    Doplněno:

    jinak když čerpoadlo nepíská tak normálně bzučí.Píská jenom při prvním ranním startu potom už normálně bzučí.Čerpadlo už jsem měl asi 3x venku a i jsem ho i čistil.Moto má najeto 25tis.

    18.6.2021 od mik119

    No při prvním startu ráno při natlakování čerpadlo píská a je slyšet že nějakej benzín asi v nádrži žene.Potom při běhu motoru už nepíská.Když motor vypnu a znova zapnu klíček,tak buď už pískne jenom málo a nebo vůbec.
    Já už ho sháním,ale origo čepadlo je strašně drahé a druhovýrobu nebo ekvivalent čistě jenom motoru čerpadla zatím nemůžu sehnat.Zkouším dávat VIF ale ten mě asi nezachrání...

    18.6.2021 od mik119

    Doplnit odpověď

  • 0

    20.6.2021 od Johnyk

    Ahoj, nejsem znalec. Mě dělala motka trochu caviky když mi odešel senzor na výfuku. Jinak od r. 2008 nic na bc1000r nezlobilo.

    Doplněno:

    Tak hlásím,že problém se startováním stále přetrvává Motorka nechce startovat za tepla po jízdě.Když motor zahřívám na místě v garáži,může klidně mít motor teplotu 80c a po vypnutí znova chytne na otočení startéru,ale po jízdě a chvilku stání cca 5min už trvá než nastartuje.Motor jde po nastartování za tepla jakoby na 2-3 válce a po chvilce se sklidní.Dneska jsem myslel že už neodjedu.Takže můj tip buď čerpadlo nebo rozhozené ventily

    27.6.2021 od mik119

    Ahoj, mě zlobí až co jí mám po nehodě, jinak byla dříve ok.Ted zatím po výměnně baterie startuje, ale čerpadlo mi při prvním studeném startu-natlakováním píská, potom už to během dne nedělá. Asi ty problémy mi bude dělat čerpadlo.

    21.6.2021 od mik119

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist