bmw_r1300gs_cartec




Zábeh

  • 0

    23.7.2019 od MarekPalovic

    Zdar chlapi, pred týždňom sa mi podarilo trošku pridrieť motorku a dnes som poslal valec na výbrus. Určite ju bude treba zabehnúť a to je problém. Motorku totiž nemám na papieroch a mám ju len na také “dedinské vozenie” a do hory. Existuje nejaký spôsob na efektívne zabehnutie motora, ktoré nebude trvať 3000 km? Ak má niekto skúsenosť, tak prosím poraďte.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 1

    23.7.2019 od udinar

    No slyšel jsem zkazky o tom, že prej závodníci zabýhali stroje tak, že tomu dali od udělání plnej céres až do chvíle než se to kouslo. Pak motorku dovezly domů (na vozíku) a pořádně vyčistili válec a píst a pak už prý bylo zajeto. Nikdy jsem to nezkoušel a ani bych to nechtěl dělat, ale údajně by to mělo fungovat. Hele hlavní je na začátku pořádně mazat, ne žádné dietní poměry a ani žádné plné sintetiky či oleje do mototrových pil a podobně. Klasický minerální olej pro dvoutakty specifikace SAE30 v poměru 1:25 a jezdit. Jakmile budeš cítit, že se ten motor uvolnil, prostě bude mít hladší chod, tak můžeš poměr snížit na 1:33, ale níž bych nešel zvlášť při jízdách po lese a polňačkách.

    Doplněno:

    Ale prd udinare - doslova všecko, co jsi napsal, je blud.
    Základ je mít volnější píst ve válci, nejmíň o 2 setiny proti seriovým jawáckým vůlím - A píst na C válec. Mazat nejdřív 1:25 a pak 1:30, ale rozhodně ne M2T. Záběh jako u krosky - nastartovat, nechat prcat 10 minut na volnoběh, vypnout. Po vychládnutí znovu nastartovat, ohřát a dát pár koleček kolem baráku, max. půl plynu, vypnout, vždy vychladit. Takhle postupně asi 5x, postupně s větším a větším otevřením plynu a po 50 kilometrech je zajeto. Jestli se pak kousne, tak byla chyba v příliš velkém pístu.

    25.7.2019 od Beranidlo

    Doplnit odpověď

  • 1

    23.7.2019 od mickaelb

    Ze zacatku mazej vic a normalne jezdi, po dedine a kopcich to nebudes dlouho drzet na plny plyn, tak v pohode...

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist