globalmoto_duben_nolan




elektro VFR 750 RC36 94-97

  • 0

    31.8.2015 od -anthrax-

    Zdravím,

    dávám dohromady motorku, kterou jsem před časem koupil položenou. Narazil jsem na problém při sestavování a zapojování elektroinstalace v přední části. Zbyly mi celkem 4 různá zakončení kabeláže, která nevím, kam mají být zapojena , navíc na eletrkoinstalaci již byly provedeny jisté zásahy, takže typ kabelu a barvy bohužel úplně nesedí.



    červené šipky - dvojice kabelů vystupující z ovladače na levém řidítku. Není to klakson, dálková světla, blinkry a po odzkoušení zkoušečkou ani dálková světla na "bliknutí" (čudlík zepředu ovladače). Více ovládacích prvků na ovladači není, přesto to z něj někam má jít (nalisovaných koncovek si nevšímejte, ty jsem připravil pro novou instalaci). Nějaké nápady co to je a kam to má vést??

    žlutá šipka - dvojice kabelů vedoucích od prostoru u větráku za chladičem. Předpokládám tedy napájení pro větrák (ale nejsem si jist). Kam to má být zapojeno? (kabely jsou ukončeny v černém plastovém vývodu se dvěma výstupy)

    modrá šipka dvojice kbelů vystupující ze svazku kabelů, z něhož před tím vystupuje levý přední blinkr. Co to je a kam to má být zapojeno??

    ..a na další fotce:

    ..zástrčka pro čtyři kabely.. bohužel jsem v současné elektrice nenašel vstup, do které by se dalo zastrčit. Nějaké nápady co to je a kam to má vést?

    pozn.: plán elektroinstalace mám, ale moc moudrej z něj bohužel nejsem :/

    Děkuji za případné konstruktivní rady.
    DH

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    31.8.2015 od Sison

    Zdravim pane.Tak ta kabelaz oznacena modrymi sipkami(zeleno-bily drat )je ke klaxonu.Ta kabelaz oznac oznacena cervenymi sipkami je urcena do stykace na spolkove pacce.Bohuzel kabelaz oznacena zlutou a cervenou sipkou neni dobre videt.Pokud mozno znova nafotit.

    Doplněno:

    Zdravím pane kolego a děkuji za rekaci.

    Kabely u modrych sipek bohuzel ke klaksonu nejsou. Ten mam jiz zapojeny a funguje.
    Z ovladace na levem riditku mi vedou celkem tri smotky kabelu (je videt na fotce, samozrejme nepocitam trubicku s lankem sytiče) - jeden hlavni silnejsi smotek a dva male, ktere obsahuji pouze dva draty. Hlavni smotek mam zapojen a ok, dalsi smotek (malý) vede ke klaksonu (ten mam zapojeny - klakson funguje) a ten treti smotek (pár) viz cervene sipky na fotce, funkce pro mne neznama.. Nicmene napadlo me se podivat na tyhle leve prepinace v bazaru a jdou z nich vzdy celkem 2 smotky dratu, nikoliv 3.. zvláštní.

    Každopádně, kde najdu stykač spojkové páčky (resp. jeho kontakty)? ..že bych to tam zkusil natáhnout.

    Zajímavostí levého přepínače je, že pokud přepnu na dálková světla, tak přední světlo zhasne a nesvítí vubec. Pokud stisknu "passing" ..tak svítí normálně dál klasické světlo a neděje se nic. Je tam něco špatně s přepínáním na dálková světla. Žárovky jsou obě v pořádku, odzkoušeno jinde vč. vláken pro dálková světla.

    ..jdu zajistit lepší foto.

    DH

    31.8.2015 od -anthrax-

    Doplnit odpověď

  • 0

    2.9.2015 od Ferda22

    Nějak mi to nesedí.
    - píšeš že z levého ovladače ti jdou 3 svazky, což je v pořádku: klakson, světla a blinkry.
    - světla fungují
    - blinkry fungují
    - klakson funguje
    - a přitom máš jeden svazek nezapojený.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist