globalmoto_duben_nolan




visiace predné brzdy

  • 0

    7.4.2018 od BoboMA

    Páni, potreboval by som poradiť. Odpovedí na túto tému som našiel hodne, ale všetci radia to, čo som už spravil.Tak teda: Potreboval som vymeniť platničky na prednom kolese na BMW R1200RT. Valčeky boli silne zašpinené, tak som brzdiče odmontoval, rozobral, valčeky vybral a očistil, taktiež aj vnútro brzdičov. Pred montážou som natrel tesnenia aj valčeky montážnou pastou od Bremba a brzdy nahodil s novými platničkami od Bremba. Valčeky chodia pekne zľahka. Odvzdušnil som poriadne oba brzdiče. Problém je ale v tom, že brzdy stále mierne pribrzďujú. Po cca 150 km stále platničky trú o kotúč a tie sa mierne zahrievajú. Už som skúsil všetko možné ale stále to pribrzďuje. Ak by niekto vedel poradiť, budem vďačný. Vďaka za rady.

    Doplněno:

    Tak problém vyriešený výmenou tesniacich gumičiek v brzdičoch. Ak by niekto potreboval, mám ešte jednu sadu navyše - pre dva brzdiče.

    21.4.2018 od BoboMA

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    7.4.2018 od kilix

    ešte môžeš vymeniť gumičky v strmeni.
    A si si 100% istý, že so starými platničkami to nerobilo?

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.4.2018 od Tušák-

    Rada je jednoduchá z moji vlastní zkušenosti. Chyba je v tom že si namazal tou pastou pistky i s těsnícími gumovým kroužky. Pasta se mázně jen jemně do drážky kroužků kuli utěsnění a pistek stačí jen stříknout silikonem nebo olejem. Prostě nesmí pistek lehce klouzat po kroužku protože boční deformace gumovýho kroužku ti právě dělá tu správnou vůli na destičkách. Takže vyndat pistky, otřít od pasty a je hotovo.

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.4.2018 od k5k5

    přesně jak píše Tušák

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist