bmw_r1300gs_cartec




Zvuky z motoru

  • 0

    29.8.2017 od sabre1

    Ahojte. Jezdím RSV Mille 02 (najeto cca. 90000km). Poslední dobou slýchám z motoru divné zvuky (kovové jakoby ozubené kolo nebo kameny v převodovce) . Děje se to hlavně pokud jsem v náklonu kolem 3,5 tis. otáček a zatáhnu za plyn. Když plyn povolím a znovu přidám, tak je ticho. Jelikož se mi zdálo, že to jde ze strany od alternátoru, tak jsem sundal levý kryt i s vinutím alt. Za magnetem je volnoběžka a za ní je větší ozubené kolo(vše na jedné hřídeli ). A těď dotaz. Toto oz. kolo se pohybuje po hřídeli cca. 2mm tam a zpět. Mohly by být ty zvuky do něj nebo je tu povolená nějaká tolerance pro pohyb?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 1

    1.9.2017 od ivosmoto

    zkus ji držet ve vyšších točkách.nedivil bych se kdyby při tomto nájezdu km se už v nižších otáčkách v tahu neozývala klika

    Doplnit odpověď

  • 0

    29.8.2017 od FiZzeR

    Pokud máš na mysli to veliký ozubený kolo, tak to je spolu s malýma kolečkama na hřídelkách převod od startéru a zabírá do volnoběžky. Čili za běhu motoru se netočí, nemá ani ložisko, jen bronzový futro. Tak jako tak pokud je rotor alternátoru na svém místě, nemá si kam vandrovat, a určitě ne 2mm.

    Koukni ještě na "měsíčky" na vyvažovacím hřídeli, občas se to uvolní (víc ví uživatel milosek.m, ale nevím jestli sem ještě chodí, případně dewwil).

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist