bmw_r1300gs_cartec




Nestartuje

Odpovědí (4)
  • 1

    19.6.2017 od Jehla

    To relé, co ti tam cvaká je pravděpodobně přerušovač blinkrů. Taky mi někdy "bezdůvodně" cvakne například při sepnutí brzdových světel. Zkontroloval bych všechny kabely a konektory - například ty co vedou vnitřkem zadního blatníku k zadním světlům se poměrně snadno nechtěně ukostří.
    Odhadoval bych, ze tech necelý 12 V voltů co naměříš na přerušovači je napětí baterky při zátěži - někde ti tam teče malý proud do kostry.

    Pokud nesvítí ani netroubí..., tak není potřeba hledat chybu ve startéru. Tobě se vůbec nedostane proud do startovacího relé.

    Stává se, že kontakty startovacého relé zkorodují a pak při zmáčnutí startovacího spínače startovací relé slyšitelně cvaká ale do startéru proud nejde. To ale není tvůj případ, ty máš problém už někde v 12V rozvodech (což je pro tebe ta štastnější varianta).

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.6.2017 od pistapista31

    prej na kontakty vsetko prestriekať podoťahovať a musi to isť ked nahodov nejaky hlodavec neporehryzal kable

    Doplněno:

    No kontakty jsem číhal,kontrola,kam jsem se zatim dostal,dotahoval ,čistil a nic.Tak se ptam,kde to asi nejspíš bude.

    13.6.2017 od monkeykoule

    sprej

    11.6.2017 od pistapista31

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.6.2017 od kilix

    chyba môže byť v relé, alebo aj v štartri.
    Môžeš skúsiť napojiť priamo +pól baterky nejakým hrubým vodičom priamo na kontakt na štartri, či sa rozbehne, ak áno, tak chybu hľadaj v štart relé, alebo niekde v káblovej trase od baterky po štartér.
    Ak nie, tak je v prdeli štartér, rozober, pozri, niekedy stačí vyčistiť komutátor, prípadne dať nové uhlíky.

    Doplnit odpověď

  • 0

    14.6.2017 od Tentum

    Ahoj,
    koukni na mínusový kabel zda je dobře ukostřený, pojistky no a třeba může být v prdeli i ta baterka. Nech si udělat zátěžový test a budeš vědět jak na tom ta baterka je.
    Jo a ta baterka má amperhodiny jaké má mít, jestli není slabá?

    Doplněno:

    Baterka je o.k.,to vím,kabel mínus je dobře ukostŕen,pohledám i jiné ukostření,a zkontroluji spínačku,pak napíšu,jak jsem dopadl.Jak píšu,nesvítí,netroubi,neblika,parkovacka nic.Ale neutral se rozsvítí a spolu s ním cvakne v relé,či co to je a jaké relé nevím,vedou z něj 4 konektory.A po zapnutí klíče naměřeno na něm,(to relé) cca necelých 12v.Baterka skoro 12,6v.

    15.6.2017 od monkeykoule

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist