globalmoto_duben_nolan




Kontrolka oleje

  • 0

    16.4.2017 od RehakP

    Čau,

    mám problém s problikávání kontrolky mazání na svém Hornetu. Vždy zhruba po 16-20 km začne svítit kontrolka mazání. Udělalo mi to celkem 3x. Z toho poprvé bylo možné dojet cca 200m domů (poté co jsem moto chcípnul a znovu nahodil - kontrolka znova nesvítila). Podruhé nebylo možné moto znovu nahodit (možná vydudaná baterka... dotlačil jsem). V třetím případě jsem opět chcípnul a zovu nahodil a vše OK, pak jsem ještě udělal kolečko 3km a vše v pořádku.

    Když se mi to stalo poprvé, tak jsem kontroloval hladinu oleje a vše bylo OK (olej tam byl cca 2 tis. km a stejně tak i olejový filtr). Byl jsem si nechat v servisu přeměřit tlak v olejové soustavě. Měření ukázalo standardní hodnoty udávané v servisním manuálu. Stejně tak, když se vyndalo olejové čidlo a točilo se manuálně klikou, tak olej stříkal ven. Jelikož se všechno jevilo ok, tak jsem zkusil jet podruhé a po cca 20 km se mi stalo znovu. Bavil jsem se s jedním chlápkem ze servisu a říkal mi, že olej co jsem tam měl původně (Castrol 4T 10W 40) není úplně OK a že bych tam měl dát něco kvalitnějšího. Vecpal mi Motorex 4T 10W 40 (pokud bylo záměrem mě pouze "osejlovat", tak se mu to podařilo ). Při výměně oleje jsem rovnou kontroloval pevný filtr v olejové vaně a ten se jevil OK.
    Jel jsem tedy potřetí a zase po 16 km se rozsvítila kontrolka. Chcípnul jsem a po chvíli nastartoval - vše OK. Zajel jsem ještě 3km a neměl jsem žádný problém. Moto jela a kontrolka už nesvítila.

    Na konci minulé sezóny mi moto vůbec nezlobila, až teď na začátku nové sezóny.

    Mohl bych poprosit o radu, co případně dál kontrolovat, měnit? Nyní už přemýšlím jen o výměně olejového čidla, případně že by byl problém někde v elektrice, co jde ke kontrolce??

    Díky moc.
    Pavel

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    17.4.2017 od honza780

    Přemýšlíš spravně.Vyměn' čidlo.

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.4.2017 od kodl77

    Ke kontrolce vede jen metr drátu, pokud je tlak oleje ok, vyměň čidlo.

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.4.2017 od maspe

    a olej dle specifikace výrobce v manuálu.

    Doplněno:

    Jo, to mám

    17.4.2017 od RehakP

    Doplnit odpověď

  • 0

    28.4.2017 od Supiluliumas

    1)Nejspíš čidlo tlaku oleje

    2) Už jsem to řešil na jiný a tam to dělal moc řídký olej vlivem "přehřátí" (špatná fce chladící soustavy) a čidlo při moc řídkém oleji rozsvěcelo kontrolku. Čidlo i množství oleje bylo v pořádku.

    3) Pochybuju, že by někdo v servisu hledal přesnou předepsanou hodnotu tlaku oleje. I malý rozdíl tam může dělat problém.

    Doplnit odpověď

  • -1

    18.4.2017 od Slávek-TDM

    Hele mozna trochu stupidni myslenka, ale jsi si jistej, ze kontrolka mazani je zapojena spravne a neni treba prehozena s kontrolkou dobijeni? Vyzkousej to, jednoduse ukostri drat od cidla mazani, jestli se rozsviti ta spravna. Vede me k tomu ten problem s baterkou co jsi mel a - Hondy a jejich regulatory a dobijeni vubec jsou takovy, no rekneme vic problematicky

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist