globalmoto_duben_nolan




Honda CBR 125R - Brnění motorky při vyšších otáčkách.

  • 0

    7.7.2015 od Fribi

    Dobrý den,
    vlastním motorku HONDA CBR 125R (2008) a když jedu a mám otáčky kolem 6-8 tis. tak začne celá motorka docela dost brnět. Pak už jak je od 8-10 tis otáček, tak už je to o něco lepší, ale od těch 6 tis. to začne. Nevím jestli to tak má být, třeba že ten motor je slabý nebo je to vada motoru. Mám kamaráda, který má Yamaha yzf R125 a tomu to vůbec nebrní. Díval jsem si i na youtube videa, jak tam někdo natáčí, třeba kolik má motorka maximální rychlost a vůbec nešlo slyšet že by něco brnělo (myslím tím třeba slyšet jak plasty do sebe naráží), mě když jsem to zkoušel, tak to brnění šlo slyšet, třeba když na chvílí sundám nohu ze stupačky a pak jí tam zase dám, tak to jde citít hodně. A jet pak třeba 100 km/h delší trasu a aby motorka brněla na maximální převod tak je docela obtěžující. Kdyby to byla nějaká chyba na motorce, která by se měla opravit, tak co by to mohlo být ? Děkuji za rady všem. :)

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    7.7.2015 od ceberuška

    Ahoj,
    motorům teda moc nerozumím, ale vlastním úplně stejný stroj jako ty a takové potíže s ním absolutně nemám, takže by to chtělo asi nějakého zkušeného a zručného kamaráda nebo dobrý servis. Problém bude v tvém stroji... Tak ať se ti závadu brzy podaří najít a "zlikvidovat"...

    Doplněno:

    Díky, zkusím tedy zajít do servisu.

    8.7.2015 od Fribi

    Díky, zkusím tedy zajít do servisu.

    8.7.2015 od Fribi

    Doplnit odpověď

  • 0

    7.7.2015 od Bramborovy_kral

    logicky....pokud je motor dobre uchycen a presto vibruje...tak muze bejt nejake lozisko v haji a vetsi vule pak dela vibraci....tzn podivat se na ram,zda neni nekde prasklej,zda vsechny uchyty motoru jsou ok....asi nejrychleji by se to zjistilo,kdybys mel moznost si pucit ten samej motor a hodit ho do sveho ramu....kolikrat i ram bez praskliny muze vibrovat diky male anomalii pri vyrobe(poposunutej svar a pod.)

    Doplnit odpověď

  • 0

    8.7.2015 od ja1

    vibrace způsobí jen klika,,, špatně slisovaná,nevyvážená, vsadím boty že ji nikdo neměřil

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist