bmw_r1300gs_cartec




Jak na zrezlou nádrž

  • 0

    25.7.2016 od Honza_125

    Zdarec,
    prosím nevěděl by někdo jak bych se zbavil rzi uvnitř nádrže?
    Napadlo mě celou nádrž naplnit octem nechat den odstát a pak na zneutralizování už prázdou nádrž prolít roztokem sody. Co vy na to? Měl by ještě někdo nějaký nápad?
    Díky Honza

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (8)
  • 0

    25.7.2016 od kilix

    zabaliť poriadne do handier, deky a podobne, nasypať diabolky dovnútra a dať do miešačky na hodinu, upevniť aby nepadala ale len sa točila s bubnom zároveň.

    Doplněno:

    A namiesto toho octu použij kyselinu citrónovú predtým.

    25.7.2016 od kilix

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.7.2016 od maspe

    10% teplá kyselina citronová, nechat přes noc, pak vypláchnout tlakovou vodou, pak propláchnout vodou se sodou, znova tlakovou vodou, vytřít, propláchnout lihem, vytřít, nechat vyschnout.

    Doplnit odpověď

  • 0

    25.7.2016 od Honza_125

    Díky moc,
    viděl bych to tak: udělám 1. verzi a pak zbytky dokončí 2. verze.
    Tak bych to viděl nejlíp.

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.7.2016 od Lumen

    Ja to delam tou kyselinou....funguje to skvele,pak to jen vyplachnu vapkou a troskou benalu co pak vyleju

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.7.2016 od PM1945

    Přijde ne to, jak moc je zrezlá... koukni do odkazu, je tam dobrý popis a vyzkoušený.
    jawarmaniak.wz.cz/technika/jak_na_to/nadrz.html

    Doplnit odpověď

  • 0

    26.7.2016 od slawa.cap

    10% kys. fosforečná, případně citronová (na ředění raději požíj destilku), ale ta musí být teplá (přihřívám si ji varnou spirálou přímo v nádrži). Ještě není od věci vrazit tam kus sirovyho železa na ktery se vysráží oxidy (pár matek, kulatinku,... cokoliv). Po vyčištění neutralizovat sodou, případně jinou zásadou, třeba jar. Pořádně vypláchnout, vysušit a zbytek vody navázat na líh. Pokud to nebude dostatečny, tak opakovat... Takhle sem udělal, už přes 20 nádrží a krom jedné bez problému. A pokud je to dvoutakt, tak v prvé řadě pořádně odmastit.

    Stalo se mi, že u nádrže z nějaké yamahy mi po neutralizaci nádrž zrezla před očima. Tam mi pomohl kamarád veteranista a nádrž vyčistil a hned vylil nějakym americkym sajrajtem. Litr objemu u něj vyšel zhruba na 100kč.

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.7.2016 od Čurdajurda

    Čistil jsem manželce takto nádrž na Babettě,katastrofálně zrezlá vevnitř,byl jsem nasraný,nevěděl jsem co s tím.Pokaždé mi ta rez zrušila kohoutek.
    Dal jsem tam hrst 5 matiček,zaštuploval dole výpustný kohout,nasypal polévkovou lžíci hydroxidu sodného,zalil vřelou vodou...a zaštuploval vrch.nalévací otvor,mám na mysli.
    Ale bacha,člověk musí být strašně rychlý,je dobré,když to dělají 2.Hydroxid a vřelá voda okamžitě reagují !!
    Tak a ted celé uzavřené pomalu otáčet bude to trošku teplé,ty matičky se musí jenom vozit po boku stěny,nesmí se točit dookola nebo jak to říct přesýpat vevnitř.
    Počítal jsem s tím,že je po nádrži,že ten hydroxid ji totálně zežere a byl jsem překvapený,když nádržka byla uvnitř jak nová,bordel jsem vylil do sběrny,matičky do šrotu,protože zase leštěný zinek že co to udělá a nádrž v babettě je dodnes uvnitř jako vyleštěná.A je to už asi 5 let.

    Doplnit odpověď

  • 0

    29.7.2016 od OnluCBR

    Buď starou matraci do míchačky a nádrž vyplnit nějakejma brokama nebo něčím takvým, nebo celou nádrž oblebit kartonama a lepenkou (hlavně okolo uzávěru) a dojet na pískovačku-brokovačku ať ti do ní foukne pistolí. Nádrž je během chvíle čistá. Poté stačí jen vyklepat (prolejt) zbylé broky. Může se stát že drobek rezi zůstane na stropě vedle uzávěru ovšem s tím sem problém nikdy neměl. Už sem takhle dělal 4 totálně vyrezlé nádrže. Nádrž sem vybavil filtrem na nečistoty a moto jezdí furt.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist