bmw_r1300gs_cartec




výměna oleje ve vidlici

  • 0

    7.7.2016 od sedli01

    Zdarec, budu měnit přední gumu a chci vyměnit i olej ve vidlici, našel jsem tuto tabulku, je tam víc hodnot, jaká z nich je uvedené množství ? A je to pro každou vidlici zvlášť ? Možná hloupé, ale vím, že musí být dodrženo množství. Dále je tam jako vidlicový olej uvedeno Suzuki Fork oil G10....tu samo kupovat u dealera nebudu. Označuje G10 viskozitu W10 ? Podle ní se liší vidlicové oleje na e-shopech.
    Dík za radu.



    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    7.7.2016 od Slávek-TDM

    Hele, 1ml nebo 1mm na hladine pri vyndany pruzine a plne stlaceny trubce fakt neres. 10W je ten spravnej olej, dobry je, ze ti staci litrovka i s rezervou, kdybys vycintal

    Doplněno:

    A ano, je to pro kazdou vidli zvlast. Drz se radeji toho mereni hladiny - 132mm od horniho okraje trubky pri vyndany pruzine a plne stlaceny vidlici. To je nejpresnejsi. Nezapomen zbytky staryho oleje vypumpovat a naopak pri naliti novyho opatrne vidli nekolikrat stlacit, aby se olej dostal vsude.

    7.7.2016 od Slávek-TDM

    Doplnit odpověď

  • 0

    7.7.2016 od sedli01

    Napadlo mě dolít kapalinu podle odčerpaného množství, ale moto má najeto téměř 50.000 km a netuším, zda to někdy někdo měnil, takže se nějaká určitě i vytratila, tak to mi nepřišlo košér řešení. Ale nejlepší bude opravdu to změření hladiny jak píšeš, pak stlačit vidli, změřit hladinu znovu, případně trošku dolít a znovu zkontrolovat.
    Takže 10W a nic jiného než litrovku stejně brát nebudu, takže v tom mám taky jasno :)
    Dík

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist