globalmoto_duben_nolan




Klepání v motoru na volnoběh - Yamaha XJ 600

  • 0

    3.5.2015 od Rollinman

    Na Xj 600 mi něco chrastí a klepe v motoru na volnoběh, jak přidám, přestane to. Jinak běhá všechno ok. Motorku mám asi 6 neděl a neřešil jsem to protože jsem se dočetl že nějaké to rachocení k tomuhle motoru patří.. ale nedávno mě naočkoval kamarád když to poslouchal, že se mu to nelíbí.. tak nevím. Klepe to i u teplého motoru. Když přidám volnoběh k 1500 tak je to OK. Je to normální? Jak to vidíte vy zkušenější?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (8)
  • 0

    3.5.2015 od vraver

    Ahoj, nevím kolik máš najeto ale nechal bych zkontrolovat rozvodový řetěz, možná bude potřeba dotáhnout, možná vyměnit.

    Doplněno:

    Ve starším článku jsem našel toto: "Jako typický nešvar Yamahy XJ 600 by mohly být jmenovány pazvuky ozývající se z motoru – ve valné většině případů vycházejí z rozvodového řetězu – nastavit správně jeho napnutí je pro zručného mechanika otázkou několika minut. " nevíte někdo jak se rozvoďák napíná? - nemůžu žádný návod najít.

    3.5.2015 od Rollinman

    Na tachometru je 55000 km. Dík za tip, ten rozvoďák mne taky napadl, nechám to zkontrolovat.

    3.5.2015 od Rollinman

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.5.2015 od Koudy01

    Rozvodak se napina sam. Je tam automaticke sponovak. Ale muze byt uz na konci. Na XJ rachoti dost spojka. Na chvilu pomuze vymena zajistovaci podlozky kose a jeho dotazeni. Od rachotu taky muze pomoct synchronizace karburatoru (kdyz sou rozladeny podlatky, ma to nepravidelnej volnobeh a "hada" se to).

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.5.2015 od kokoška.

    Dělalo mi to taky,jde o to jak moc to dělá tobě.Já měl na motorce najeto 68 000 a pořád originál rozvodák

    Doplněno:

    Tak hrka ta spojka To nic neni. Staci to rozdelat. vymenit podlozku, dotahnout a je to lepsi.

    4.5.2015 od Koudy01

    Mám nahrávku když jsem jí kupoval - asi v 34. vteřině když stahuju sytič tak je to chvilku slyšet, poslechni si a posuď jestli je to moc, dík.

    4.5.2015 od Rollinman

    Doplnit odpověď

  • 0

    5.5.2015 od _xy_

    ...to dělá spojka, zvykneš si

    Doplnit odpověď

  • 0

    5.5.2015 od Falco1960

    Klepání na volnoběh jsou většinou špatně seřízené podtlaky. Chce si to s tím pohrát. Rozvoďák má automatický napínák, tam moc nepořešíš. Také se podívej na vůli ventilů, je tam kontra matka, mohla se povolit.

    Doplněno:

    Jj, olej vypustenej a musi se koupit nova ta zajistovaci podlozka a tesneni vika.
    Podtlaky na XJ udelaji taky hodne. Nejlepsi by bylo je seridit. Kdyby si byl od nas, klidne by ti to udelal a seridil...

    11.5.2015 od Koudy01

    Takže až budu měnit olej tak na to mrknu. To musí být vypuštěný že? Ale mám z toho zvukovýho projevu takový zvláštní pocit, jakoby se to občas chytlo a najednou to chvíli běží(za jízdy) tak tichounce a hladce, lahodnej zvuk v otáčkách kolem otáček 2000-2500 ale pak to zas běží "normálně" jakoby s větší vibrací a ne tak příjemně... na volnoběh to neběží úplně pravidelně, jakoby se to hádalo nebo občas vynechal válec..nemohly by to být ty podtlaky? Zkusím udělat novou nahrávku..

    6.5.2015 od Rollinman

    Dík za tip, ty rozhozený podtlaky klepou pravidelně, u té mojí je jinak.

    5.5.2015 od Rollinman

    Ventily sou podlozkama A ten rachtavej zvuk na videu je jistojiste spojka, coz je u jetyho XJ temer bezny. Rozhozeny podtlaky mlati takhle:


    Jak sem tu uz kolikrat psal, staci sundat viko, vyhodit lamely, povolit matku kose, koupit novou zajistovaci podlozku a kos dotahnout. Rachtani se na nekolik tisic km hodne zmirni a nebo uplne vymizi.

    5.5.2015 od Koudy01

    Doplnit odpověď

  • 0

    10.5.2015 od Maks

    Ahoj Xj občas vydává zvláštní zvuky.Když jsem jí loni koupil tak jsem z toho byl celkem překvapený a motorka hned k mechanikovi.Po jeho prohlídce a seřízení podtlaků se to dost zlepšilo.Ale říkal mi že některé zvuky jdou pro XJ normální :) Pokud chceš porovnat není problém se někde sejít a poslechnout :)

    Doplněno:

    ahoj, odkud jsi? pokud jsme v dosahu, rád si dám s tebou sraz. Já - Praha Kobylisy.

    19.5.2015 od Rollinman

    Od koupě mám s XJ najeto cca 4000km a nemůžu si jí vynachválit.Pohodlný cesťák se super spotřebou.

    10.5.2015 od Maks

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.10.2015 od

    Už je asi pozdě ale asi nejduležitější informace se tu neobjevila. XJčko má alternátor hnaný zvlášť řetězem,který nemá napínák a tak holt po nějakém čase rachtá.Jediná možná výměna je při rozpůlení motoru.Máme doma XJ se 100 000km. a dokud bude vrčet ho kuchat nebudu

    Doplnit odpověď

  • 0

    10.4.2016 od Vencl1

    Ahoj. Já dal tužší olej myslím 10w50, trochu to utichne a klesne spotřeba oleje. ;)

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist