husqvarna_svartpilen_801_2




Pinlock ProtecTint - nerušený výhled za každého počasí

Správně odhadnout jaké plexi nasadit dp přilby na delší cestu není nikdy jednoduché. V poledním slunci přijde vhod kouřový nebo iridiový štítek, ale co když se výlet protáhne až do tmy? Vzít s sebou náhradní plexi? Ale kam ho dát? Firma Pinlock má elegantnější řešení.

O fólii, která zabraňuje mlžení plexi v chladném počasí, jste už možná slyšeli nebo četli v tomhle článku. Tahle zázračná věc se nasazuje na dva extentrické čepy z vnitřní strany štítku, a vytváří efekt dvouvrstvého skla, které funguje na stejném principu jako například lyžařské brýle. Mezi dvě vrstvy, jejichž vzdálenost vymezuje úzký silikonový proužek po obvodu Pinlocku, se nedostává vlhkost z vydechovaného vzduchu, a tím pádem se sklo nemůže zamlžit. Funguje to dokonale a řada renomovaných výrobců dodává Pinlock ke svým přilbám jako součást standardní nebo příplatkové výbavy.
Za slunečného počasí, kterého jsme si letos užili opravdu dosysta, ale provází motorkáře úplně jiné starosti než mlžení plexi. Jízda proti slunci s čirým štítkem není zrovna pohodlná ani bezpečná, a přes tmavé sklo se zase špatně kouká při jízdě ve stínu nebo za deště. Jednodušší řešení, než měnit dokola tmavé plégo za čiré a zase zpátky, má teď opět firma Pinlock.  
Jmenuje se ProtecTint a kromě standardní anti-mlžící funkce obsahuje fotochromatickou fólii, která se automaticky zatmavuje a rozjasňuje podle intenzity slunečního světla, a to během několika sekund. Když je zataženo, vypadá jako klasický čirý Pinlock, ale jakmile jej ozáří ostré sluneční paprsky, promění se rázem v kouřovou clonu. Na přechod do stínu reaguje o něco pomaleji, ale pořád dost rychle na to, abyste se po vjezdu do tunelu stačili včas rozkoukat. Při krátkém testu se nám osvědčilo hlavně jako ochrana před zapadajícím sluncem, které se koncem prázdnin dostává nad obzor už v podvečer, a umí cestu z práce pěkně znepříjemnit.
Pinlock ProtecTint se dá použít téměř na všechny typy přileb Arai, které mají v plexi připravené plastové upínací kolíčky. Tisícovka za kus plastu vypadá jako dost peněz, ale když si spočítáte, kolik stojí tmavé plexi k vaší helmě a vezmete v úvahu, že s Pinlockem máte zároveň i po starostech s mlžením, cena se hned zdá přiměřenější.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Související firma
  • A Spirit

    Provozovatel internetového a kamenného obchodu Yshop.cz. Příslušenství: Arai, Dainese, AGV, Pirelli, Metzeler, Held, Highway Hawk, Rizoma, Alpinestars, R&G racing, Pinlock, Cardo. Provádíme servis přileb Arai i AGV. Skladem držíme pneumatiky Pirelli a Metzeler. Servisní středisko Dainese D-air....




TOPlist