husqvarna_svartpilen_801_2




Beeline Moto - zajímavá miniaturní navigace

Máte klasickou motorku nebo přestavbu a trápí vás, že navigace kazí její vzhled? Máme pro vás řešení, respektive ho má anglická firma Beeline. Jejich miniaturní navigace nejen, že vás dovede do cílové destinace, ale taky u toho dobře vypadá.

V roce 2015 přišla na serveru Kickstarter firma s navigací pro cyklisty. Jednoduchý kulatý budík s chytrým systémem připevnění na řídítka zaznamenal velký úspěch a nedlouho potom firmě došlo, že podobné řešení neocení jenom cyklisti, ale i motorkáři. Protože mají ale své specifické požadavky, vznikl produkt Beeline Moto.

Někdo řeší navigaci pomocí telefonu, ke kterému je potřeba nějaký držák, na delší cestu musíte řešit napájení a v případě nehody, kdy se ocitnete daleko od motorky, se taky nemusíte dovolat pomoci. Dalším řešením jsou speciální motorkové navigace. Fungují dobře, ale stojí spoustu peněz, jsou velké a zase po nich zbyde velký držák a opět řešíte napájení. Navíc musíte řešit aktualizace map, spoustu nastavení a údajů. Beeline Moto je oproti tomu jednoduchá, hezká a funkční. Hlavním prvkem na malém displeji je šipka zobrazující buď směr k cíli, nebo směr dalšího odbočení. Můžete si totiž vybrat mezi modem Route, který funguje jako klasická navigace a režimem Compass, který vám ukazuje jen směr k cíli a vy už si cestu volíte sami – dobrodružství může začít! Na displeji ještě nechybí údaje o vašem progresu a vzdálenosti k dalšímu odbočení.

Jestli si lámete hlavu, jak zadáte, kam chcete jet, je to také jednoduché. Stačí k tomu smartphone a aplikace Beeline. Tam si vyberete cíl cesty, naplánujete si trasu, vyberete způsob navigace a všechno potom pošlete do své chytré krabičky na motorce. Aplikace podporuje také GPX soubory, ukládání oblíbených tras a další klasické navigační funkce. Výhodou je, že s navigací dostáváte celosvětové aktualizované mapové podklady zdarma. Jakmile si svou trasu naplánujete, tak už nepotřebujete internetové připojení, takže stačí naplánovat na hotelu na wifině a jste v pohodě i v zahraničí.

Jednou z výhod tohohle řešení je, že netaháte žádné kabely a dráty. Zatímco Garmin Zumo zvládá na baterii 4 hodiny a TomTom Rider šest, tak Beeline vydrží běžet až 30 hodin. Samozřejmostí je odolnost vůči nepřízni počasí a nárazům, displej by neměl mít problém s čitelností na přímém slunci, a když se setmí, tak se automaticky rozsvítí. K namontování na motorku si můžete vybrat jedno z pěti řešení od univerzálního elastického pásku na řídítka přes přísavku, adaptér na Ram mount systém až po pevnou objímku na řídítka nebo zrcátko. Tuhle navigaci můžete použít i pro záznam trasy a díky režimům Odometr a Speedo si můžete nechat zobrazovat na budíku údaje o ujetém čase, vzdálenosti nebo rychlosti.

S touhle věcí se asi nevydáte na expedici kolem světa, ale pro běžné ježdění okolo komína jde o hezké řešení, které navíc vypadá hezky a ani moc nestojí. Základní balíček na Kickstarteru vás vyjde lehce přes tři tisíce.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 24.5 Kč od 49 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Tifone přispěl 0.5 Kč
Prskoš11 přispěl 0.5 Kč
Straza.ninja přispěl 0.5 Kč
Myna přispěl 0.5 Kč
Fantik23 přispěl 0.5 Kč
PEPE800 přispěl 0.5 Kč
Skrunch přispěl 0.5 Kč
Kawahans přispěl 0.5 Kč
Springi přispěl 0.5 Kč
Vydris přispěl 0.5 Kč
standamz přispěl 0.5 Kč
Kitko přispěl 0.5 Kč
kopv přispěl 0.5 Kč
sered přispěl 0.5 Kč
zds přispěl 0.5 Kč
zlejčert přispěl 0.5 Kč
kotron přispěl 0.5 Kč
desmo69 přispěl 0.5 Kč
Sabbath1 přispěl 0.5 Kč
Davcoun přispěl 0.5 Kč
ferdys75 přispěl 0.5 Kč
Tamir přispěl 0.5 Kč
zeke11 přispěl 0.5 Kč
Michal883 přispěl 0.5 Kč
xavier přispěl 0.5 Kč
Czort přispěl 0.5 Kč
oldbajker přispěl 0.5 Kč
-Ajk-- přispěl 0.5 Kč
NP přispěl 0.5 Kč
SJ90 přispěl 0.5 Kč
cicolably přispěl 0.5 Kč
_Petr__ přispěl 0.5 Kč
Midgey přispěl 0.5 Kč
Hromass přispěl 0.5 Kč
KAREL_PLAY3 přispěl 0.5 Kč
MILI17 přispěl 0.5 Kč
xm-milan přispěl 0.5 Kč
Tarzy přispěl 0.5 Kč
KALUP přispěl 0.5 Kč
godfather7777 přispěl 0.5 Kč
namor27 přispěl 0.5 Kč
Ritchy přispěl 0.5 Kč
cmelda222 přispěl 0.5 Kč
alterego přispěl 0.5 Kč
Bullet500 přispěl 0.5 Kč
milan26 přispěl 0.5 Kč
Jarin1 přispěl 0.5 Kč
Lucasbiker přispěl 0.5 Kč
juryna007 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist