husqvarna_svartpilen_801_2




Vyhrajte načipování vašeho motocyklu

Pojem chip tuning si nejčastěji spojujeme s automobily, povětšinou přeplňovanými. Ovšem že by se „čipovaly“ motorky? A vidíte, jde to. Jeden z vás dokonce tuhle úpravu pro svoji motorku může vyhrát!

U atmosférických motocyklových motorů samozřejmě neprobíhá čipování jako u turbodieselu, tady si plnicí tlak nezvednete. Nicméně čím novější stroj, tím utlumenější je jeho potenciál vlivem přísných euro-norem, a přesně s tímhle vám ve společnost SvarcPerformance dokážou pomoci. Zaměřují se na programování řídicích jednotek moderních motocyklů a tím, že spolupracují se společnostmi DIMSPORT z Itálie a BDPerformance z Německa, mají za sebou zázemí více než 18 let zkušeností, takže na všechny softwarové úpravy dostáváte záruku a navíc není potřeba motorku odbrzďovat. Také není problém motorku uvést kdykoli zpátky do původního stavu.

Na výběr máte několik možností označených jako Stage 1 až 3. Jednička, to je základní úprava ECUFlash, tedy „flešnutá“ řídicí jednotka. Hmatatelným lákadlem je nárůst výkonu 8-15 % v závislosti na provedených hardwarových úpravách, ovšem pro běžnou jízdu po silnici bude určitě daleko významnějším benefitem výrazně hladší odezva plynu a lineárnější výkonová křivka, neboť došlo k odblokování řídicí jednotky od euronorem, emisních restrikcí apod. Volitelně se dá třeba i posunout omezovač otáček, zrušit omezovač rychlosti a jiné. Stage 2 znamená kombinaci ECUFlash a modulu RapidBike Easy, který posouvá ladění na vyšší úroveň, když zařizuje efektivnější komunikaci mezi řídicí jednotkou a lambda sondou. „Trojka“, to je nejvyšší úroveň, kde je ECUFlash kombinována s modulem RapidBike Evo nebo Racing, a tady už se dostáváte na optimalizaci palivových map pro jednotlivé válce, vlastní nastavení škrticích klapek, dokážete si připojit quickshifter včetně blipperu, nastavit kontrolu trakce a další vymoženosti.

Samozřejmě každá úroveň něco stojí, takže zatímco ceny Stage 1 se pohybují od 475 do 545 EUR (cca 11,5-13,5 tisíc korun), za „dvojku“ dáte nejméně 645 EUR (cca 16 tisíc) a „trojka“ začíná na tisíci eurech, čili nějakých 25 000 Kč. Pro konkrétní cenu stačí najet na web SvarcPerformance, vybrat si z bohatého seznamu svůj typ motocyklu, zvolenou úroveň načipování a odeslat poptávku. Anebo se tomu placení můžete jednoduše vyhnout, a to účastí v naší soutěži. Zodpovězte správně na dvojici otázek a držte si palce, ať máte štěstí při losování!

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Jak dlouho se společnost BDPerformance (zástupce pro ČR SvarcPerformance) zabývá úpravami motocyklů?
    • 5 let
    • 10 let
    • 18 let
  • Kolik stupňů úprav celkem společnost SvarcPerformance nabízí?
    • 2
    • 3
    • 5

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma



TOPlist