globalmoto_duben_nolan




Soutěž o 3 knihy Libora Podmola 13 dní pekelnýho Dakaru

Freestyle motokrosař Libor Podmol vydal další knihu, která pojednává o jeho startu na nejtěžší dálkové soutěži Rally Dakar. Stačí uhodnout soutěžní otázku a jedna ze tří knih s podpisem a věnováním je vaše.

Mistr světa ve freestyle motokrosu a několikanásobný vítěz prestižních amerických X Games se rozhodl skočit do vod rally soutěží a postavit se na rampu nesmírně těžkého Dakaru. Bezesporu to pro něj byla velká výzva, protože Rally Dakar patří mezi nejtěžší a nejnebezpečnější závod světa, tím spíš, že měl v nohou 43 šroubů po těžkém pádu při FMX závodu v Německu. Dakaru se před lety zúčastnil také jeho otec, ale ten kvůli technické závadě cílovou rampu neviděl. Právě to bylo pro Libora velkou motivací a hnacím motorem, který ho hnal etapu od etapy k vysněné cílové rampě.

To se mu nakonec povedlo, i když ho během závodu potkalo hodně nepříjemných okamžiků a karambolů, které mu pekelnou cestu dost zkomplikovaly. Určitě mezi ně patří tvrdej pád při „rozbruslení“ v shakedownu před startem soutěže, zánět šlach v ruce nebo rozpletené kolo v poslední etapě jen kousek před cílem. Libor během soutěže psal deník a díky tomu vznikla kniha 13 dní pekelnýho Dakaru a vy si o ni můžete zasoutěžit.

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Jak se jmenuje dokumentární film, který Libor Podmol během Dakaru natočil a letos promítal po celé republice v rámci besední show?
    • 13 dní pekelného Dakaru
    • Cesta je cíl
    • Zítra bude líp

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)




TOPlist