yamaha_demo_tour




Sezóna začíná, vyhrajte set na údržbu řetězu Motul

Pomalu, ale jistě nám to navzdory všem omezením, ať už vládním či povětrnostním, začíná. S jízdami na motorce přichází ruku v ruce i pravidelná údržba, přičemž mezi ty nejčastější úkony u většiny motocyklů patří starost o sekundární řetěz. Pro jednoho z vás máme připravený set od značky Motul, který do soutěže věnovala společnost Motul.

Kapitoly článku

Ach ty řetězy… Je s nimi práce, ale pořád platí za to nejefektivnější řešení přenosu síly z převodovky na zadní kolo. Nebo snad znáte nějaký speciál z MotoGP, který by měl kardan či řemen? Tak vidíte. Akorát prostě potřebují častější údržbu, občas dopnout, občas namazat. Tedy, nemazat je špatně, ale pouze mazat, to taky, pak si akorát na řetězu vytváříte větší a větší vrstvy brusné pasty. Aby vám řetězová sada vydržela co nejdéle, je třeba ji nejprve vyčistit, a potom namazat.

Na čištění i mazání potřebujete vhodnou chemii a dobrý kartáč a přesně tyhle věci najdete v produktu, jenž značka Motul nabízí v balíčku nazvaném jednoduše Motul Chain Kit, přičemž jde o nejžádanější zboží francouzského výrobce v daném segmentu. Není se co divit, vždyť tady máte všechno potřebné. První věcí z tohoto setu, kterou vezmete do ruky, bude určitě čistič C1 Chain Clean, tedy 400ml sprej s bezchlorovým složením, který rozpouští a čistí staré usazeniny včetně písku, bláta, oleje a především minule dodaného maziva. Kromě chemické má čištění také svou mechanickou část, a na tu vám poslouží 25cm speciální kartáč na čištění řetězu se dvěma hlavami – jednu máte přímo na řetěz, druhou třeba na řetězová kola. A když máte vyčištěno, můžete namazat, a k tomu slouží třetí produkt v setu, a tím je C2+ Chain Lube Road+, tedy vysoce viskózní syntetické mazivo ve spreji opět v objemu 400 ml. To bylo vyvinuto speciálně pro silniční motocykly, je hodně adhezní (tedy neodstřikuje ani při vysokých rychlostech) a obsahuje dnes tak oblíbené PTFE složky, jež ještě dále snižují tření řetězových článků a zajišťuje vysokou ochranu proti opotřebení i při extrémním zatížení. Mazivo má lehce bělavou barvu díky přídavku teflonu a bílých maziv, proto je patrné, v jaké části proběhla aplikace spreje správně a kde naopak chybí.

Pokud se v následujících dnech rozhodnete zakoupit Motul Chain Kit prostřednictvím e-shopu Inter Cars, zvolíte způsob doručení přepravní společností DPD a v košíku vložíte promo kód MOTULDAREK, dostanete jako bonus ještě čtvrtý produkt, a tím je fešácká klíčenka s karabinou. Společnost Inter Cars je největším dodavatelem náhradních dílů v oblasti automotive v celé střední a východní Evropě a jedním z oficiálních distributorů produktů Motul pro ČR s třemi desítkami vlastních prodejen a bezpočtem partnerských prodejních míst. Mezi motorkáři je kromě Motulu známa také dovozem produktů značek Shark, Bering, Bagster a Segura.

K sadě Motul Chain Kit od Inter Cars v hodnotě 539 Kč se ovšem můžete dostat i jednodušší cestou, a sice vítězstvím v naší soutěži. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku (pomůže vám návštěva webu společnosti) a mít štěstí při závěrečném slosování!

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Od kterého roku působí společnost Inter Cars na českém trhu?
    • 2004
    • 2010
    • 2017

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Související firma
  • Inter Cars Česká republika

    Prodej náhradních dílů na osobní a nákladní automobily, motocykly a dílenského vybavení. Výhradní distributor značek Shark, Segura, Bering, Bagster.

  • Motul Deutschland GmbH

    Motul je světová francouzská společnost specializovaná na vývoj, výrobu a distribuci vysoce výkonných motorových olejů (motocykly, automobily a další vozidla). Společnost Motul je jednoznačně respektována již 165 let pro kvalitu svých výrobků, vysokou míru inovací a angažovanost v motorsportu a je t...




TOPlist