yamaha_tenere_duben




Španělská prezentace Honda CBR 600F, 250R a 125R

Na silničkách poblíž městečka Sevilla jsem měl tu čest proklepnout fungl nové přírůstky Hondí famílie CBR. Doslova od svítání až do tmy jsme s ostatními novináři z celé Evropy proháněli Hondy CBR 125R, 250R a 600F po místních klikaticích.

Právě jsem ze sebe shodil kombinézu a po celodenním testování dal zaslouženou horkou vanu. Od rána nás totiž skrápěl déšť, takže 99,999% všech nalítaných kilometrů jsme nakroutili na vodě. Jelikož šestistovka s dvěstěpadesátkou byly „ábéeskové“ verze, naskytla se díky dnešním podmínkám jedinečná šance si tenhle brzdnej systém hodně důkladně osahat. Nebudu vás napínat a vyklopím to hned. ABS se u obou céberek fakticky povedl, a na vodě fungoval parádně. Víc se ale dozvíte na našem portálu během několika dní v připravovaném testu.

CBR 600F

Teď ještě prozradím, že efková CBR přesně splnila moje očekávání. Prostě pohodová mašina, která rozhodně neřekne ne každodennímu lítání za povinnostmi všedního dne, zrovna tak víkendovému vejletování a ani slušnýmu sportovnímu cvrkotu na zakroucených silničkách za městem. No prostě holka pro všechno…


CBR 125R

Stopětadváca poskytne všem náctiletým střelcům první zkušenosti se supersportovním světem, a rozhodně si na ní před kámoši neutrhnou ostudu. Mít v šestnácti něco podobnýho, asi bych musel chodit po nocích na brigády, aby bylo na béňo. Né že by tolik žrala, ale prostě bych jezdil oblíbený zátáčky od rána do večera.

CBR 250R

Dvěstěpadesátka mě dneska fakt dostala! Nikdy bych nevěřil, že i na vodě se dá zažít tolik legrace. Čtvrtlitr jede jak z praku, parádně brzdí a rád se pouští do vinglíků. Když pak kolem sebe máte partičku stejně naladěných střelců sedlající stejný nářadíčko, zažijete na silnicích dosud nepoznané. Maximálka 155 km/h mluví za vše… Víc ale prozradím až v připravovaném testíku.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist