yamaha_demo_tour




BMW G650GS pro Ameriku

Oblíbili jste si původní jednoválcový model F650GS? Pak si jej i v roce 2009 můžete pořídit, ovšem musíte se přestěhovat do USA.

Populární jednoválec BMW F650GS byl v této sezóně nahrazen novým řadovým dvouválcem o objemu 800 ccm z modelu F800GS, přičemž název zůstal stejný, protože hlavně na německém trhu si lidé zkrátka na F650GS zvykli.  Na severoamerický trh ale pro sezónu 2009 přichází také původní jednoválec, který bude využívat pohonnou jednotku řady G a ponese proto název G650GS. Hlavním důvodem tohoto lokálního rozšíření nabídky byla poptávka ze strany policie a ozbrojených sil, které původní jednoválec ve velké míře využívají a mají na něj v zásobě spoustu náhradních dílů i speciální výbavy.

Nové BMW G650GS bude vyráběno v Číně pod správou tchajvanské značky Kymco, která se také stará o výrobu jednoválcových pohonných jednotek pro BMW. Motocykl se bude po vnější stránce shodovat s původním ejdnoválcovým efkem, liší se pouze černou barvou motoru. V nabídce bude také výbava vypínatelným systémem ABS. Další zajímavou zprávou týkající se modelové řady BMW je pak ukončení výroby modelů G650 X-Moto a G650 X-Challenge. V Evropě tak po doprodání skladových motocyklů zůstane jediný jednoválcový zástupce, kterým je univerzální endurko G650 Xcountry.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist