globalmoto_kveten




LITO Green Motion Sora - elektrický streetfighter

Byla spuštěna oficiální internetová prezentace LITO Green Motion Sora, nového motocyklu s elektromotorem.

Francouzko-kanadská firma LITO odstartovala internetové představení svého "zeleného motocyklu" Green Motion Sora. Oficiální živý debut je naplánován jako součást akce - zastávky Formule 1 v Kanadě, kde se 12. června 2011 pojede Velká cena na okruhu v Montrealu.

LITO Green Motion Sora se snaží zaujmout designem. Samotní návrháři o svém produktu mluví, že se jedná o nejlepší design v kategorii Bobber a Café Racer / Street Fighter motocyklů. S tímto tvrzením bych asi počkal až na živé setkání s Green Motion a reakce široké veřejnosti...


Motocykl Green Motion Sora je poháněn elektromotorem, který disponuje točivým momentem 80 Nm v rozmezí 0-6000 ot/min. Síla agregátu je na zadní kolo přenášena přes bezstupňovou samočinnou převodovku CVT a ozubený řemen. Hlavní příčinou hmotnosti 240 kg je především sada lithium-ion baterií, díky kterým má motorka dojezd až 300 km. Maximální rychlost biku je 200 km/h. To jsou už poměrně solidní čísla technických specifikací na elektromotorku, co říkáte?

Nové technologie, technika a malosériová výroba, to vše se bohužel podepíše na kupní ceně, která je stanovena na 44 000 amerických dolarů (cca 750 tis. korun).

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist