yamaha_demo_tour




Elektrický chopper od Works Electric

Dalším zajímavým přírůstkem do velice rychle se rozvíjející rodiny e-biků je tento chopper, za jehož zrodem stojí Brad Baker, zakladatel mladé americké firmy Works Electric. Brad má sice s elektromotory letité zkušenosti, ale zatím jsme od něj a jeho firmy viděli pouze elektro-koloběžku.

Brad pojmenoval svůj první e-chopper tak trochu sebestředně, nese totiž název „Baker“. Asi je na něj náležitě pyšný. Každopádně se tenhle motocykl se může pochlubit ručně vyrobeným rámem s povedeným černým nástřikem. Rám v sobě ukrývá masivní elektromotor, který ze sebe vymáčkne 70 koní a 115 Nm krouťáku. Maximální rychlost je okolo 170 km/h.
Lithiová baterie specifikace LiFePO4 má kapacitu 6.12 kWh, což by mělo stačit na reálný dojezd přes 100 kilometrů. Výrobce na svých stránkách udává přes 160 kilometrů, pravda ale bude někde jinde. Trochu smutná je doba nabíjení, která je kolem šesti hodin.
Krásné jsou retro součásti, jako dva pružinové tlumiče před krkem řízení nebo klasická chopper vysoká řídítka. Baker má hardtail rám s pružinovým ručně vyrobeným koženým sedlem. Absence nádrže na rámu vypadá velmi dobře a přidává chopperu na atraktivitě. Chtělo by to ale zapracovat na středu motocyklu, plechové kryty elektromotoru a baterie připomínají práci klempíře průměrné kvality.
Jízdní video se povedlo, ale samotný zvuk má ke klasickým V-Twinům hodně daleko. Pokud vás zajímá cenovka, tak tenhle krasavec stojí zhruba půl milionu korun (25 000 dolarů). V nabídce je i silnější verze s výkonem 120 koní a s maximálkou 225 km/h, kde cena činí 700 tisíc (35 000 USD). Zákazník si také může vybrat, jakou barvu bude jeho Baker mít.

Video - Works Electric Baker

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist