yamaha_demo_tour




Zima je příležitostí k přípravě na další sezonu

Zima je pro motorkáře nuda. Tedy alespoň pro ty, co se rozhodli v zimě motorku odložit a nejezdit v nepříjemných zimních podmínkách plných soli a břečky. Jenže: ani ti, kdo v zimě nejezdí, se nudit nemusejí. Pauza mezi sezónami je totiž skvělou příležitostí k údržbě motorky a k vylepšením, na něž od jara do podzimu prostě nevychází čas! Co zapojit do přípravy na další sezonu?

Teorie a zákony, hlavně novinky v nich

Zatímco v sezóně se pilují praktické dovednosti, v zimě se dá v klidu a beze spěchu sednout na teorii. jak teorii zvládání krizových situací na motorce, tak i klasické dopravní předpisy. Počínaje bikerskou biblí, přes zákon o provozu na pozemních komunikacích, až po pravidla spojená s povinným ručením a havarijním pojištěním.

Každoročně se v nich objevují novinky, často začínají platit uprostřed zimy (se začátkem nového roku). A tak je jejich pročítání právě v zimě nejvíc efektivní. Diskusi v tuto zimu zaplnily novinky u povinného ručení ohledně příčinné souvislosti. Bude-li novela zákona o povinném ručení schválena v navrženém znění, příčinná souvislost se z prokazování viny u dopravní nehody odstraní. Přibude řidičů i motorkářů, kterým pojišťovny odmítnou plnění a kteří se stanou doživotními dlužníky.

Recenze a testy motorkářské výbavy

Kdy jindy než v zimě se detailně věnovat recenzím a testům výbavy na motorku. Od obuvi, přes oblečení, helmy, až k chytré elektronice, která se i na motorkách dá využít ve stále širším spektru. Zima je také obdobím akčních cen a předsezónních slev jak oblečení a další výbavy, tak i pro případný upgrade samotné motorky.

Údržba motorky

Na jistě žádný z motorkářů nezapomene, ale v rámci zimních příprav na sezomu ji prostě uvést musíme. Vedle klasické údržby se můžete věnovat i tipům od kolegů a novinkám, které by se vám na vaší motorce také líbily.

Údržba kondice

Netřeba zdůrazňovat, že bez fyzické kondice se dá na motorce jezdit jen stěží. Jenže právě zima se může stát obdobím, kdy se kondička rapidně zhorší. To byste ale vůbec neměli dovolit. Právě naopak: do jarní sezóny byste měli vždycky vstupovat s perfektní kondicí. O to víc si jarní návrat na motorku usnadníte.

Plánování sezóny, včetně dovolené

Zima je perfektní příležitostí k naplánování celé další sezóny. Vyjížďky, pravidelné cestování, ale i dovolená, ať už na motorce v ČR, nebo v zahraničí. U plánování pamatujte i na jeho finanční stránku. Rozepište si budoucí nutné výdaje a propočítejte, jestli na ně současné příjmy stačí. Díky tomu, že se v zimě na motorce nejezdí (alespoň ne celou sezonu), zbývá víc času na přivýdělek.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)




TOPlist