globalmoto_duben_nolan




SP Connect – elegantní držák mobilního telefonu

Mobilní telefon k navigování na svých cestách využívá stále víc motorkářů. Každý z nich ale určitě na začátku řešil, jak přidělat mobilní telefon na řídítka, hrazdičku nebo někam jinam do zorného pole. Elegantní, bezpečné a spolehlivé řešení nabízí se svým širokým programem nejen pro motorkáře rakouská značka SP.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Ano, můžete si dát mobilní telefon do tankvaku nebo speciální brašničky na nádrž, můžete využít více či méně kvalitní univerzální pouzdra a držáky, anebo svůj mobil můžete na motorku namontovat jednodušeji a elegantněji. Jako bonus navíc nebudete omezení jenom na motorku. Díky systému SP Connect ho můžete přidělat třeba také na kolo, do auta nebo na sebe, když si jdete zaběhat a zacvičit. Základním kamenem systému SP Connect je systém uchycení MicroRail 90° twist to lock. V principu jde o to, že svůj telefon s pouzdrem nebo univerzálním držákem nasadíte do kolejniček držáku a tím, že ho otočíte o 90°, dojde k pevnému zajištění proti vypadnutí nebo uvolnění. Nasazování a sundávání telefonu je díky tomu jednoduché, rychlé a telefon je vlastně kdykoli připravený k jízdě a navigování.

Aby to celé fungovalo, potřebujete samozřejmě oba dva díly, které do sebe zapadnou. Držák  je prvním z nich a tady si z široké nabídky musí vybrat opravdu každý. Takovou klasikou je Moto Mount Pro, nastavitelný držák na řídítka, který doplňují další varianty pro ty, kdo držák na řídítka buď nechce, nebo na něj nemá místo. V tom případě může přijít na řadu držák do krku řízení, je možné vybrat montáž na objímku spojkové či brzdové páčky, na nádobku brzdové kapaliny nebo případně na nožičku od zrcátka, což je oblíbené řešení pro majitele skútrů. Některé ze zmíněných držáků se nabízí v základním provedení a v lepší verzi Pro, která nabídne ještě dodatečnou možnost nastavení. Pro všechny držáky je společný minimalistický design a atraktivní kvalitní provedení z leteckého hliníku, takže nejde o věc, kterou byste hned po použití museli z motorky sundat, aby vám nekazila vzhled. To platí i pro majitele nablýskaných chopperů a cruiserů, protože kromě standardní černé barvy je v nabídce i chromovaná varianta.

Druhý díl do skládačky řeší to, jak svůj telefon do držáku nasadíte. I tady existuje hned několik variant. Základním, nejpraktičtějším a nejestetičtějším je odolné pouzdro na míru ušité vašemu telefonu. Tady je jen důležité zkontrolovat kompatibilitu, SP nabízí pouzdra pro téměř kompletní nabídku Apple, nejdůležitější modely Samsung a pro několik smartphonů Huawei. Nenašli jste svůj telefon? Nezoufejte. K dispozici jsou také univerzální řešení. Prvním z nich je voděodolné pouzdro, druhým je 3M nalepovací destička se zámkovým systémem, kterou můžete dát přímo na svůj telefon, na pouzdro, které používáte nebo třeba na powerbanku, ze které budete nabíjet telefon na ní následně přidělaný. Tady bychom normálně mohli skončit, jenže SP nabízí ještě další možnosti navíc.

První věcí, kterou my motorkáři musíme brát vážně, je antivibrační modul. Samotný držák totiž sice dokáže eliminovat některé vibrace přicházející od motoru nebo silnice, ale na některé moderní smartphony s optickou stabilizací to může být pořád moc. Proto má SP v nabídce antivibrační modul, který díky speciální vložce dokáže odtlumit až 60 % vibrací. Majitelé telefonů zvládajících bezdrátové nabíjení zase můžou zvážit koupení nabíjecího modulu a vhod může určitě přijít také pouzdro proti nepřízni počasí. Nejjednodušší je ale sáhnout rovnou po sadě nazvané Moto Bundle, kde najdete vše na jednom místě – kryt na telefon, obal proti dešti, držák, případně antivibrační modul.

Když už máme vybráno pro motorku, je na čase se podívat také na další možnosti. Hodně blízké k motorce je kolo, kde se také hodí mít telefon na očích, ať už kvůli navigaci nebo třeba kvůli sledování aktuálního výkonu. Tady je na výběr také hned z několika variant držáků od těch minimalistických, až po brašny. Ano, čtete správně, SP nabízí podsedlovou brašnu a taštičku na řídítka, které opět fungují s kolejnicovým systémem MicroRail. Navíc je můžete doplnit ještě o přední a zadní světla opět se stejným systémem uchycení. Několik možností je v nabídce také pro auta, třeba držák do výduchu ventilace, samolepící držáky, přísavky na sklo a také tady jsou v nabídce výhodné sady. SP nabízí také několik univerzálních držáků nebo adaptéry pro akční kamery. Kompletní nabídku nejlépe prozkoumáte osobně na stránkách SP Connect. Tato rakouská značka se výrobě věnuje přes 30 let a kvalitu jejich výrobků potvrzuje fakt, že jejich držák nabízí mezi svým originálním příslušenstvím například rakouská KTM nebo italská Ducati. My si na držáky posvítíme během prvních jarních měsíců a držáky SP Connect otestujeme.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
PR článek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • SP Connect

    Oficiální distribuce značky SP Connect™. SP Connect ™ je nejrychlejší a nejbezpečnější způsob připevnění smartphonu. Široký výběr sportovně specifických držáků a příslušenství.




TOPlist