husqvarna_svartpilen_801_2




Přilba AGV Stealth SV

Mimo prodeje motocyklů se firma Motoprestige, s.r.o. zabývá i prodejem nejrůznějšího motopříslušenství. V jejím sortimentu najdeme také italské motocyklové přilby AGV, jež používá devítinásobný mistr světa Valentino Rossi. Nám se dostala do rukou přilba Stealth SV, kterou budeme v průběhu letošní sezony testovat a nyní přinášíme její představení.

Kapitoly článku

Italský výrobce přileb AGV není na trhu motocyklových přileb žádným nováčkem. Historie značky se datuje od konce druhé světové války, kdy se zabývala výrobou kožených sedaček a cyklistických sedel. Pro značku se stal zásadní rok 1947, kdy se zakladatel AGV Gino Amisano vrhnul také do výroby motocyklových přileb, které vyrábí dodnes.
Ve světě jedné stopy má značka AGV své pevné místo. Její přilby používali legendární závodníci, jako jsou Giacomo Agostini, Barry Sheen, Kenny Roberts, Johnny Ceccotto, Angel Nieto, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Fausto Fredini nebo Randy Mamola. V současnosti na ágévéčka spoléhá třeba Valentino Rossi, Marco Simoncelli, Claudio Corti nebo Travis Pastrana a David Philippaerts. Červeno-zeleno-bílé logo AGV jsme v Grand Prix vídali i na helmě našeho Lukáše Peška.
Před nedávnem se mi do rukou dostal model Stealth SV v červeno-modro-bílém provedení. Přilba s parádním retro designem spadá pod sérii GT a je k dostání dokonce v sedmnácti barevných provedení. Vyrobena je z karbonu a skořepiny se dělají ve dvou velikostech. Charakteristickým prvkem, kterým se řada Stealth SV vyznačuje, je integrovaná sluneční clona. Ta se jednoduše vyklápí táhlem na levé straně za plexištítkem, a proto není problém clonu vysunout či zasunout během jízdy. Přilba se standardně dodávána s čirým plexi.
Nicméně doobjednat je možné také plexi tmavé, iridiové (modré, stříbrné, zlaté) nebo ve žlutém a modrém odstínu za zhruba 1200 Kč. Mimo textilní obal se v balení nacházejí také tři různé „polohovače“ plexištítku (na obrázku zelená součástka). Liší se počtem zubů pro polohování otevřeného plexi a pro rychlé rozpoznání jsou odlišeny třemi různými barvami. Jejich výměna je otázkou několika sekund, podobně jako kompletního plexištítku. Zajímavě je vyřešené zavírání předního větrání, protože táhlo je fikaně ukryto zevnitř bradové části.
 Polstrování přilby ušité z anti alergenního materiálu Dri-Lex je samozřejmě vyjímatelné a předpřipraveno pro jednoduchou instalaci systému AGVOICE Bluetooth KIT. Zapínání přilby Stealth SV je na principu D kroužků, kterým osobně věřím o tisíc procent víc než klasické přezce. Helma Stealth SV je vyráběna v sedmi velikostech: XXS (52 cm), XS (53-54 cm), S (55-56 cm), M (57,58), L (59-60), XL (61-62 cm), XXL (63-64 cm). Při vážení jsem se dopracoval k hodnotě 1481 gramů.
V přilbě už jsem nějakej ten kilometr nalítal a musím, říct, že mě překvapila výborným odvětráním a absolutně se nemlžícím plexi při nízkých teplotách. To se šiklo během Suzuki dne na mosteckém okruhu, kdy ranní jízdy probíhaly za velice nízkých teplot. Pokud bych přeci jen hledal nějakou pihu na kráse, bylo by  to odhlučnění přilby, které by mohlo být ještě o stupínek výš. Nicméně agévéčko sedí na hlavě dobře, ani po delší době jízdy nikde netlačí a jeho polstrování je ušito z příjemného materiálu.
Velice kvalitně působí i lakování. Odolnost a kvalitu po bezpečnostní stránce jsem naštěstí na vlastní pěst nevyzkoušel a doufám že nevyzkouším, ale podle hodnocení Sharp je však na vysoké úrovni, protože dostala čtyři hvězdičky z pěti. AGV Stealth SV můžete nyní omrknout na webových stránkách Motoprestige za novou cenu 7500 Kč.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Související firma
  • Prestige moto

    Servis motocyklů a prodej dílů Piaggio, Gilera, Vespa, Derbi, Cagiva, Motobi, CYR, CBC, doprodej helem Lazer. Servis, prodej náhradních dílů, příslušenství, pneuservis.




TOPlist