yamaha_demo_tour




Jaro se blíží! Už víte, jaké nové pneumatiky pořídíte?

Letošní zima patří k těm chladnějším a nouze není ani o sněhovou nadílku. Jaro však pomalu klepe na dveře a s ním i každoroční zahájení motorkářské sezóny, které se nemůžeme dočkat. Možná už dáváte svou mašinu do pucu a probouzíte ji ze zimního spánku. Pokud jste zkontrolovali stav pneumatik a zjistili, že to nejlepší už mají za sebou, je pravý čas poohlédnout se po nových. Také se ztrácíte v nepřeberné nabídce výrobců? Usnadníme vám rozhodování. Vybrali jsme pro vás osvědčené modely pneu, které sednou vašemu enduru, cestovnímu motocyklu, supersportu i přestavbě.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Vyrazte do terénu na pneumatikách od Continentalu
Jestli máte v garáži enduro motocykl, pak nám dáte za pravdu, že právě pneumatiky rozhodují o průjezdnosti náročnějším terénem, dynamice jízdy i přilnavosti na vozovce. V jarním období oceníte vlastnosti enduro pneumatiky Continental ContiTrailAttack 3, která vás podrží jak na silnici, tak v terénu. Pneumatiky od Continentalu se obecně vyznačují skvělou ovladatelností na horších silnicích. To oceníte právě na jaře, kdy jsou cesty vlivem zimní údržby poničené, plné výtluků a štěrku.

Skvělý výkon pneu ContTrailAttack 3 je znát i za studena, takže si pohodovou a bezpečnou jízdu užijete i v chladnějších jarních dnech, kdy se gumy jen tak nezahřejí. Výrazná dynamika byla nejednou oceněná v nezávislých testech. Například v testu Motorrad 2019 v kategorii enduro zvítězila a svými vlastnostmi předčila i konkurenční modely od Michelinu nebo Pirelli. Pokud před zahájením sezóny pořídíte nové pneumatiky, užijete si na nich spoustu zábavy. Testy ukázaly, že i po 3,5 tisících ujetých kilometrů byly pneu opotřebované jen minimálně. Když vsadíte na pneu od Continentalu, jen tak je měnit nebudete.

Dunlop Sportmax Roadsmart III: skvělá pneu na dlouhé cesty
Majitelé silničních motocyklů se budou pravděpodobně poohlížet po pneumatikách, které zajistí pohodlnou jízdu a vyniknou nejen při jízdě na suchu, ale také za mokra. Pro každodenní cestování i dlouhé motovýpravy jsou jako stvořené pneu Dunlop Sportmax Roadsmart III, které se na trhu objevily už v roce 2016. Dle osobních zkušeností motorkářů podávají skvělé výkony i po 15 tisících ujetých kilometrech a dobře slouží už několikátou sezónu. Velmi dobře si pneu vedla i v nezávislém testu cestovních pneu Motorrad 2018, kde se umístila na prvním místě společně s pneu Pirelli Angel GT.

Výrobce vsadil na novou technologii iGT, která přináší zvýšení výkonnosti na mokru. Vzhledem k inovativnímu běhounu se pneu opotřebovává rovnoběžně a z hlediska kilometrového nájezdu patří k největším držákům. Nejčastěji se pneu řadí ke sportovně turistickým pneumatikám, které si rozumí i s těžšími cestovními stroji. Po pneumatikách od Dunlopu s oblibou sahají i hrdí majitelé mašiny BMW R 1200 RS, kteří každoročně vyráží na dlouhé cesty a motodovolené.

S ďáblíkem od Pirelli se budete cítit jako závodníci
Ryze závodní pneumatiky určené pro supersporty a závodní mašiny nebývají homologované pro jízdu v běžném provozu. Nespokojíte se s jízdou na okruhu a chcete na silném stroji vyrazit i na veřejné komunikace? Pak sáhněte po homologované pneumatice Pirelli Diablo Rosso Corsa II, která představuje skutečně sportovní obutí. Pirelli ukázal, že čistokrevné sportovní gumy mohou velmi dobře fungovat i při každodenní jízdě, a to s ohledem na bezpečnost, spotřebu i dynamiku.

Na ďábla od Pirelli si posvítili motocyklové magazíny a nezávislí testeři, kteří se s ní projeli jak na okruhu, tak po cestách. Například test z roku 2018 uvedený v časopisu Motocykl ukázal, že i na mokru si pneu vede překvapivě dobře. Skvělé bodové hodnocení získala i z hlediska agility, přilnavosti v náklonu, brždění či chování na hranici přilnavosti. Není žádný důvod důvod, proč byste v kategorii závodních pneu určených do běžného provozu měli hledat jinde.

Michelin Commander 2 podtrhne vzhled vašeho chopperu
Výběr pneumatik pro choppery, custom mašiny a přestavby je z mnoha ohledů specifický. Kromě jízdních vlastností je rozhodující i design, který ovlivní vzhled motocyklu jako celku. Perfektní pneumatikou oblíbenou mezi majiteli chopperů je Michelin Commander 2, která se vyznačuje propracovaným systémem drážek. Ty nejen že krásně vypadají, ale také perfektně odvádí vodu. Pneu je díky tomu stabilní jak na suchu, tak na mokru.

Michelin u druhé generace pneumatik pro choppery a přestavby doladil drobné nedostatky staršího modelu. Pneu má vysokou hustotu vyztužujících vláken, a tedy i tužší kostru. Nedochází k deformacím pneumatiky při jízdě, a tak se zlepšila i ovladatelnost. I při vyšší hustotě vláken jsou však pneumatiky kompaktní a mají standardní hmotnost. Výrobce totiž použil vlákna z lehkého aramidu, která pneu zbytečně nepřetěžují.

Zahajte letošní motorkářskou sezónu s novými pneumatikami, které vám přinesou ještě silnější zážitek z jízdy. Trh nabízí řadu špičkových pneumatik určených pro různé typy motocyklů, stačí si jen vybrat. Na obutí ale rozhodně nešetřete, zbytečně byste brzdili výkon i ovladatelnost své mašiny.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist