yamaha_demo_tour




Motohouse 1-2/2017

Krátce po výročním katalogu motorek přicházíme na trh i s řadovým zimním dvojčíslem Motohouse 1-2/2017. Všechno načasováno tak, abychom vám zpestřili motorkářským čtením i tyto nejospalejší dny v roce. Doufáme, že si to s námi užijete, pobavíte se a přejeme všem do nadcházejícího roku, jenom to nejlepší…

Představení: Suzuki GSX-R1000
Dnes už neexistuje něco jako „nová“ věc. Když něco dostane lehký update, nebo jen třeba jiné barvy, továrny nás rádi krmí řečmi o tom, že stvořily zcela nový stroj. V případě GSX-R1000 to ale neplatí.

Představení: Kawasaki Z900
Zed je pojem, dominanta i kus historie. Pro milovníky japonských naháčů je prabába (model Z1) doslova modlou. Však si vzpomeňte, ten její vzhled, výkon, jízdní vlastnosti – dodneška naprostá pecka a hlavně motorka.

MH EXCLUSIVE: nová KTM 1290 Super Duke R
To poslední, co Super Duke R potřeboval, byla další nálož koní. Jenže přesně to udělali. Napumpovali do něj víc výkonu, přidali lepší podvozek a elektronickou síť. Má to být ultimátní vyjádření řidičské radosti.

MH EXCLUSIVE: nová Ducati Monster 1200 S
Nový model odkazuje na svého dnes již legendárního předchůdce M900. Odkaz je to nejen vizuální (a že jsou si některé partie nápadně podobné), ale hlavně charakterový. Maličko odbočím. Představte si, že by se dnes nějaký výrobce aut pokusil vypustit na trh klasický devadesátkový sporťák.

MH Technika: DUCATI
Moderní motorky, to už jsou dost často také vyspělé počítače. Co všechno elektronika umí a jaké jsou naše zkušenosti z celosezonního testu endurové Multistrady, která je jednou z jí nejlépe vyzbrojených motorek na trhu?

MH TEST: pneumatiky Bridgestone Battle Cruise H50
Když jsem dostal v průběhu letošního září pozvánku na testování jedné z novinek od Bridgestone – „čoproidní“ Battle Cruise H50, měl jsem z toho poněkud ambivalentní pocity (taky netušíme, co to vlastně znamená, pozn. red.)

MH TEST: Triumph Tiger Explorer XCx
Explorer je britská ušlechtilá motorka, která si všechno dělá po svým a nesnaží se za každou cenu napodobit úspěšnou mnichovskou vrtulku. A to je dobře. Víc se dozvíte ze samotného testu.

MH TEST: Yamaha XSR900
Japonci nesmí zůstat pozadu, když to „retro“ dnes nabízejí téměř úplně všichni a každý tvrdí, že jen to jejich je to pravé a bez poskvrnky. Samozřejmě, jinak to asi být nemůže. Přistupme na tu hru, je to přeci příjemné jezdit na nejmodernější motorce, která se navenek tváří, že je „tak trochu oprášená.

MH TEST: Husqvarna enduro 2017
Když jsem se vydal testovat endura od Husqvarny pro rok 2017, domníval jsem se, že to bude vlastně stejný zážitek jako v případě sesterských KTM. Takže, bože chraň mě, budu muset vlastně psát dvakrát podobný text.

10 důvodů, proč je BMW S 1000 XR nejlepší cesťák na světě
Velké cesťáky typu BMW GS a jim podobné jsou fajn. Dokonce dost fajn. Je to motorka, která zvládne naprosto všechno. Od ostrých utažených zatáček v horských průsmycích přes lehký terén až po dlouhé dálniční přejezdy. Není divu, že se z ní stala cestovatelská modla.

Retro test: Suzuki VS800 Intruder
K sepsání tohoto materiálu nás dovedla jedna zásadní kolize. Z aktuálního katalogu motocyklů na rok 2017 ubyla skoro třetina motorek v kategorii „chopper & cruiser“ a my se potřebovali zeptat, proč odešly a kam…

SPORT: GRAND PRIX - víkend s Guyem Coulonem
Pokud jste fanouškem závodů, tahle otázka vás pravděpodobně sžírá už dlouho. Jak se vlastně týmy MotoGP připravují na svůj závodní víkend? Guye Coulona, šéftechnika Bradleyho Smithe.

SPORT: Čas lichých předpovědí…
Každý z nás některému z těch kluků fandí, každý některého z nich nemusí. Jestliže série 2016 byla sezonou otazníků technických (nasazení jednotné elektroniky, přestup k novému dodavateli pneumatik Michelin), pak série 2017 bude hlavně o osobnostech

SPORT: Otec & Syn Company
Pořekadlo o jablku, které nepadá daleko od stromu, zná jistě každý. A ve světě MotoGP se povolání mnohdy takříkajíc dědí z otce na syna – někdy s větším, někdy s menším úspěchem. Zde je pár těch nejlepších dvojic s alespoň jednou vyhranou Grand Prix

Rozhovor: Honza Halbich jr.
Pamatuju si to, jako by to bylo včera. Jede za mnou dvanáctiletej kluk na dvoutaktní Aprilce a já mu ukazuju zatáčky mosteckýho autodromu. A najednou je z něj dospělej chlap a taky jeden z nejrychlejších Čechů vůbec. Jo, tenhle se povedl.

CO MÁME V TLAPÁCH
Dneska dvě naše vychytávky z úplně obráceného spektra vnímání motorek. Košile na pohodu a přilba pro 300kilometrové rychlosti!!!

MH EXCLUSIVE: HONDA CRF450R MY 2017
Na MX trhu jsou výrobci motorek, kteří co rok, či maximálně dva, představují nový model motokrosových strojů. Jako by na to měli běžící pás. A pak jsou tu jiní, již mají mezi generační obměnou přeci jen delší interval.

Přestavba: Rough Crafts vs. Deus Ex Machina
Nové MV Agusty nebývají jako základ customů příliš často viděny. Teď se nám tady ale sešly hned dvě přestavěné Brutale 800 RR a tak máme jedinečnou šanci porovnat styl dvou světoznámých dílen.

MH na akci: Gladiátoři a já…
Nebudu psát o tom, co kdo už viděl nebo neviděl, a tudíž ho to fakt nezajímá. Nechci se prezentovat jako ovce stejně opsaným reportem ani se prsit, jak pečlivě vybraný hostesky stojící vedle mě.

PSí – výroba kombinézy
Pošleme PSíčko do pekla. Máme před sebou další dlouhodobý MH projekt. Tentokráte bude na programu kombinéza, ta v česku navržená, vymyšlená a taky ušitá. Pošleme PSí na road racing…

Vintage garage test – Honda NS400R
Honda NS400R se vyráběla pouze dva roky – v letech 1984 a 1985. Na českých silnicích těchto uječených kapotovaných fistulek určitě nikdy moc nepotkáte, možná i proto, že kvůli svému objemu a papírově slabému výkonu má tuzemský zákazník neprávem tendenci k jejímu podceňování.

Nový tištěný Motohouse 1-2/2017 v prodeji od středy 28. prosince 2016
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz

Elektronicky stahujte již nyní na APPLE či na GOOGLE

Floowie: http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-01-02-2017
AlzaMedia: https://www.alza.cz/media/motohouse-d2171472.htm
Frag: https://www.frag.cz/casopisy-noviny/motohouse-1-2-2017

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist