globalmoto_kveten





Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

6.5.2015 v 20:51 | Nahoru | #1
Jirka.46> u mokakonvičky jde především o teplotu vody_páry. funguje na základě páry která tlakem vytlačí vařící vodu přes sítko s kávou nahoru. myslím že spíš snížením plamene nebo stupně na střed nebo méně se nedosáhne takového vzrůstu teploty ve druhé polovině extrakce. aspoň taková je moje zkušenost. mokka konvička je moje druhá nejoblíbenější příprava. tady bych dobu extrakce nezohledňoval. je to jiná příprava kde není prakticky žádný tlak.

Naposledy editováno 06.05.2015 20:53:55

(reakce na) Esspreso - kávovar

6.5.2015 v 22:13 | Nahoru | #2

Vladimir píše: Jirka.46> u mokakonvičky jde především o teplotu vody_páry. funguje na základě páry která tlakem vytlačí vařící vodu přes sítko s kávou nahoru. myslím že spíš snížením plamene nebo stupně na střed nebo méně se nedosáhne takového vzrůstu teploty ve druhé polovině extrakce. aspoň taková je moje zkušenost. mokka konvička je moje druhá nejoblíbenější příprava. tady bych dobu extrakce nezohledňoval. je to jiná příprava kde není prakticky žádný tlak.



Máš zkušenost s porovnáním chuti kafe v závislosti na materiálu konvičky - hliník/nerez? Hodně lidí tvrdí že je to kafe z hliníkový lepší a kupodivu musim souhlasit

Doma mám velkou hliníkovou a na koleji menší nerezovou, kafe melu vždy před přípravou a rozdíl tam znát teda je

+ samozřejmě rozdíl vaření na plynu/elektrické plotýnce, ale to holt na koleji neovlivním a musím se spokojit i s tím "málem"
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist