Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 17:20 | Nahoru | #1

Ďuričko píše: Kvalita spočívá v romnoměrnosti namleté hrubosti/jemnosti...



Kvalita spočívá v hrubosti mletí,tlaku, teplotě a času extrakce. A všechny tři veličiny( krom teploty tu si mužeš nastavit jednou provždy) jsou proměnlivý už třeba od druhu kávy a to v životě z automatu nedostaneš. Co jediný Ti automat zajistí vždy, že jedno esspreso bude jako druhý.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 17:33 | Nahoru | #2

jongi píše: Kvalita spočívá v hrubosti mletí,tlaku, teplotě a času extrakce. A všechny tři veličiny( krom teploty tu si mužeš nastavit jednou provždy) jsou proměnlivý už třeba od druhu kávy a to v životě z automatu nedostaneš. Co jediný Ti automat zajistí vždy, že jedno esspreso bude jako druhý.



Kvalita mletí spočívá v rovnoměrnosti mletí!

Já v tom dělám 10,let mě to nevyprávěj Mrzí mě že máš s automaty tak špatný zkušenosti,ale chápu proč a je to věčnej boj.Přesto si stojím za tím,že z automatu dostanu stejně dobrou kávu jako z domácí pákovky.To,že někomu vadí automaty už z pricipu jejich vzniku taky chápu.

e: K té teplotě je to jak psal Vladimír,nemůžeš,nebo je nesprávné mít na různou směs stejně nastavenou teplotu,protože teplota vody opravdu výrazně mění chuť extrahované kávy.Čistá Arabica chce většinou vyšší teplotu asi 94-96C,zatím co směsi arabica-robusta se staví 88-94C,protože při vyšších teplotách už robusta(záleží jak pražená) pouští moc hořkosti.

Naposledy editováno 02.01.2015 17:38:24
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist