Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 13:20 | Nahoru | #1

Stev píše: Ďuričko> myslel jsem kvalitu namletí, nevím jestli je v automatu stejně dobrej mlejnek. S hrubostí problém nemám



Kvalita spočívá v romnoměrnosti namleté hrubosti/jemnosti...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 17:20 | Nahoru | #2

Ďuričko píše: Kvalita spočívá v romnoměrnosti namleté hrubosti/jemnosti...



Kvalita spočívá v hrubosti mletí,tlaku, teplotě a času extrakce. A všechny tři veličiny( krom teploty tu si mužeš nastavit jednou provždy) jsou proměnlivý už třeba od druhu kávy a to v životě z automatu nedostaneš. Co jediný Ti automat zajistí vždy, že jedno esspreso bude jako druhý.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist