Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Stev píše: Ďuričko> myslel jsem kvalitu namletí, nevím jestli je v automatu stejně dobrej mlejnek. S hrubostí problém nemám
Kvalita spočívá v romnoměrnosti namleté hrubosti/jemnosti...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Ďuričko píše: Kvalita spočívá v romnoměrnosti namleté hrubosti/jemnosti...
Kvalita spočívá v hrubosti mletí,tlaku, teplotě a času extrakce. A všechny tři veličiny( krom teploty tu si mužeš nastavit jednou provždy) jsou proměnlivý už třeba od druhu kávy a to v životě z automatu nedostaneš. Co jediný Ti automat zajistí vždy, že jedno esspreso bude jako druhý.