Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 12:20 | Nahoru | #1
Stev> Na drtivé většině automatů je možně přesadit korunku horního kamene dále než jak umožńuje rozsah nastavení hrubosti mletí a tak si můžeš hrubost zjemnit dle potřeby.Co je na těch samostatných mlýncích (některých) lepší je to že mají horizontální kameny s většími průměry a tak je možno rozemlít směs rovnoměrněji než např.u vertikálních kamenů...








1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 12:40 | Nahoru | #2
Ďuričko> myslel jsem kvalitu namletí, nevím jestli je v automatu stejně dobrej mlejnek. S hrubostí problém nemám

jongi> tak jak to mám nastavený to 15 vteřin nebude, když dám jemnější namletí tak jo, ale pak mi zas to kafe nechutná. Pěnu má akorát a sílu taky, takže nějaký dogmata o správnosti přípravy neřeším.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist