Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Stev píše: souhlas se vším, ale používám na kafe malej automat od delonghi a myslím že proti pákovce tam bude minimální rozdíl, jestli nějakej. Jediný co je s otazníkem je kvalita mletí.
Výhoda je že je to bez práce. Já bych se s pákovkou i smířil, ale žena by si kvalitní kafe neudělala, a pro návštěvy asi taky ne.
A já Ti garantuju,že tam bude rozdíl obrovskej, zkus si jen stopnout na hodinkách jak dlouho Ti automat bude kávu extrahovat.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
jongi píše: A já Ti garantuju,že tam bude rozdíl obrovskej, zkus si jen stopnout na hodinkách jak dlouho Ti automat bude kávu extrahovat.
A bereš to tak že stavíš profi pákovku proti domácímu automatu ?
Dobu extrakce ovlivňuje čerstvost směsi,hrubost mletí a gramáž(dál tech.faktory kávovaru),chuť ovlivňuje navíc teplota a to konkrétně u arabicy zcela zásadně!
To všechno jde u automatu většinou nastavit také,ale opravdu nejde srovnávat velkou pákovku a domácí automat...zatím ne...
Naposledy editováno 02.01.2015 12:28:15