Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 12:08 | Nahoru | #1

Stev píše: souhlas se vším, ale používám na kafe malej automat od delonghi a myslím že proti pákovce tam bude minimální rozdíl, jestli nějakej. Jediný co je s otazníkem je kvalita mletí.
Výhoda je že je to bez práce. Já bych se s pákovkou i smířil, ale žena by si kvalitní kafe neudělala, a pro návštěvy asi taky ne.



A já Ti garantuju,že tam bude rozdíl obrovskej, zkus si jen stopnout na hodinkách jak dlouho Ti automat bude kávu extrahovat.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 12:22 | Nahoru | #2

jongi píše: A já Ti garantuju,že tam bude rozdíl obrovskej, zkus si jen stopnout na hodinkách jak dlouho Ti automat bude kávu extrahovat.



A bereš to tak že stavíš profi pákovku proti domácímu automatu ?

Dobu extrakce ovlivňuje čerstvost směsi,hrubost mletí a gramáž(dál tech.faktory kávovaru),chuť ovlivňuje navíc teplota a to konkrétně u arabicy zcela zásadně!

To všechno jde u automatu většinou nastavit také,ale opravdu nejde srovnávat velkou pákovku a domácí automat...zatím ne...

Naposledy editováno 02.01.2015 12:28:15
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist