Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 12:22 | Nahoru | #1

jongi píše: A já Ti garantuju,že tam bude rozdíl obrovskej, zkus si jen stopnout na hodinkách jak dlouho Ti automat bude kávu extrahovat.



A bereš to tak že stavíš profi pákovku proti domácímu automatu ?

Dobu extrakce ovlivňuje čerstvost směsi,hrubost mletí a gramáž(dál tech.faktory kávovaru),chuť ovlivňuje navíc teplota a to konkrétně u arabicy zcela zásadně!

To všechno jde u automatu většinou nastavit také,ale opravdu nejde srovnávat velkou pákovku a domácí automat...zatím ne...

Naposledy editováno 02.01.2015 12:28:15

(reakce na) Esspreso - kávovar

2.1.2015 v 17:14 | Nahoru | #2

Ďuričko píše: A bereš to tak že stavíš profi pákovku proti domácímu automatu ?

Dobu extrakce ovlivňuje čerstvost směsi,hrubost mletí a gramáž(dál tech.faktory kávovaru),chuť ovlivňuje navíc teplota a to konkrétně u arabicy zcela zásadně!

To všechno jde u automatu většinou nastavit také,ale opravdu nejde srovnávat velkou pákovku a domácí automat...zatím ne...



Nedovolil bych si srovnávat ani průměrnou pákovku s automatem :D
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist