Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

2 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

1.1.2015 v 16:59 | Nahoru | #1
Ahoj, máte někdo tento pressovač? Dle recenzí vypadá dobře, je mi jasné, že neudělá službu jako 4x dražší, ale víte jak...

(reakce na) Esspreso - kávovar

1.1.2015 v 17:38 | Nahoru | #2
ptaak>

podobné stroje mám dva jeden doma a druhý v práci a není to takový luxus,jako zmáčknout čudlík a udělá se vše samo,ale kafe i tak dobré,jeden mám asi 10 let a druhý 4-no a absolutně bez problémů,na každém se vaří v průměru 1-2 kávy denně.

tchýni jsme kdysi koupili automat od samsungu za 12 tis,má to asi 5 let a už se na tom několikrát posrala mechanika + nějaké řízení,2x ročně dokupuje za 500 čistící tablety,za těch 5 let co to má už do toho dala těch 12tis. taky. a vaří cca 3-4 kávy denně.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

1.1.2015 v 18:14 | Nahoru | #3

ptaak píše: Ahoj, máte někdo tento pressovač? Dle recenzí vypadá dobře, je mi jasné, že neudělá službu jako 4x dražší, ale víte jak...



Službu určitě udělá akorátní, 4x dražší jsou akorát pro ty, kteří jsou zhnilí tu kávu ručně (nebo čudlíkem na kávomlýnku ) pomlít a následně s tím operovat. Rovněž to můžeš (práci s pákovým pressem) brát jako formu "rituálu".

Osobně mám:

http://kavovary-cajo....cz/delonghi-ec-680/

K tomu mlýnek:

http://kavomlynky.heureka.cz/delonghi-kg-89/

Ten kávomlýnek se mi podařilo zk*rvit protože jsem ten, co manuál čte až se něco posere a když jsem zjistil až potom, co "se to (samo)" podělalo, jak se k tomu mám chovat během rozborky a sborky, bylo pozdě Šlo o nastavení hrubosti mletí...

Co se týče mlýnku, je to docela těžké na našem trhu, protože co jsem se dočetl, doporučujou se spíš kamenné mlýnky (nebo ocelové) které mají mlecí kameny.

Některé mlýnky jsou totiž tzv. "tříštivé" to jest taková vrtulka, která to kávové zrno prostě rozjebe na drť četl jsem, že při tom třítivém mlýnku se může ta káva vpodstatě jakoby "přepálit" (zahřeje se) a pak chutná jinak...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist