Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

1.1.2015 v 18:14 | Nahoru | #1

ptaak píše: Ahoj, máte někdo tento pressovač? Dle recenzí vypadá dobře, je mi jasné, že neudělá službu jako 4x dražší, ale víte jak...



Službu určitě udělá akorátní, 4x dražší jsou akorát pro ty, kteří jsou zhnilí tu kávu ručně (nebo čudlíkem na kávomlýnku ) pomlít a následně s tím operovat. Rovněž to můžeš (práci s pákovým pressem) brát jako formu "rituálu".

Osobně mám:

http://kavovary-cajo....cz/delonghi-ec-680/

K tomu mlýnek:

http://kavomlynky.heureka.cz/delonghi-kg-89/

Ten kávomlýnek se mi podařilo zk*rvit protože jsem ten, co manuál čte až se něco posere a když jsem zjistil až potom, co "se to (samo)" podělalo, jak se k tomu mám chovat během rozborky a sborky, bylo pozdě Šlo o nastavení hrubosti mletí...

Co se týče mlýnku, je to docela těžké na našem trhu, protože co jsem se dočetl, doporučujou se spíš kamenné mlýnky (nebo ocelové) které mají mlecí kameny.

Některé mlýnky jsou totiž tzv. "tříštivé" to jest taková vrtulka, která to kávové zrno prostě rozjebe na drť četl jsem, že při tom třítivém mlýnku se může ta káva vpodstatě jakoby "přepálit" (zahřeje se) a pak chutná jinak...

(reakce na) Esspreso - kávovar

1.1.2015 v 19:06 | Nahoru | #2
Legolend> "Tříšťák" já osobně za mlýnek vůbec nepovažuju. Dodával se kdysi jako zvlášť příslušenství na mixovací nástavce ETA a co pamatuju, v manuálu přímo uváděli, že doba provozu nemá překročit minutu, jinak se kafe přehřeje a ztratí aroma. A co jsme jej zkoušeli, tak po té minutě byl kovový spodek zahřátý, že se pomalu nedal vzít do ruky (má to jen obyčejné samomazné bronzové pouzdro, které se zde bohužel, na rozdíl od mixeru, nechladí mixovanou kapalinou) a přitom v kafi ještě stále byla celá zrnka. Takže absolutně nepoužitelné, nejlepší na strojní mletí byly (a stále jsou) mlecí nástavce k robotu UKS e23 - litěné těleso, kovové kameny a nízké otáčky (100RPM), takže z toho šlo kafe opravdu výborné.
Takže na mletí kafe jedině kamenový pomaluběžný mlýnek. Tříšťák je spíš "náhražka" pro blbce, co o kafi nevědí nic, nebo spíše "podvod" na neználky, co skočí na každý reklamní žvást.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist