Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
zelda>Vojczech> já znám trošku jinou - rucu sevřeš lehce v pěst (nezatínáš). Jak je u palce z vnitřní strany takový ten malý sval tak to zhruba odpovídá ,,rare", když se přiblížíš ke kosti co je u palce tak ,,medium" a a z vrchni strany, kdy tu kost jakoby ,,prejdeš" je to ,,well done"
Tak tohle je velmi podobný!
Vojczech>Tak tohle je velmi podobný!
určitě je, jenže bohužel v profi kuchyni nepoužitelné - téměř všichni kuchaři mají stvrdlé prsty (já například beru věci z páry bez rukavic, už mě to prostě nepáli, a znám i člověka, který bere plechy z trouby bez rukavic). Každopádně tvoje varianta pro domácí použítí jedině