globalmoto_duben_nolan





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:02 | Nahoru | #1

zelda>Vojczech> já znám trošku jinou - rucu sevřeš lehce v pěst (nezatínáš). Jak je u palce z vnitřní strany takový ten malý sval tak to zhruba odpovídá ,,rare", když se přiblížíš ke kosti co je u palce tak ,,medium" a a z vrchni strany, kdy tu kost jakoby ,,prejdeš" je to ,,well done"



Tak tohle je velmi podobný!

(reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:10 | Nahoru | #2

Vojczech>Tak tohle je velmi podobný!



určitě je, jenže bohužel v profi kuchyni nepoužitelné - téměř všichni kuchaři mají stvrdlé prsty (já například beru věci z páry bez rukavic, už mě to prostě nepáli, a znám i člověka, který bere plechy z trouby bez rukavic). Každopádně tvoje varianta pro domácí použítí jedině
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist