2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) ZA svobodu A MÍR
RomanSS píše: BrumlaRT>
telecí kosti ( s morkem) 4 ks
cibule 1 ks
máslo 50 g
bílé víno 2 dl
hovězí vývar 2 dl
česnek 2 stroužky
petrželová nať hrst
citronová kůra
hladká mouka ( na obalení)
sůl
Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle orestujeme z obou stran do zlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit. Nakonec připravíme gremolatu: smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku a přidáme k masu.
Já ze začátku myslel, že to je obsah Brumlovo hlavy.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) ZA svobodu A MÍR
FJRPEPA píše: Já ze začátku myslel, že to je obsah Brumlovo hlavy.
To by byla ale urážka ossobuca.
Jsem měl dát raději recept na boršč, ale ten mám taky rád....