globalmoto_kveten





Téma: Houby a houbaři
 
9.5.2013 v 10:37
Tak všichni co vás mykologická problematika zajímá sem. Diskuse o tom co kde roste, co jste našli, určování atd. Nejvíce vítány fotky vlastních úlovků

A na úvod dám svůj první letošní zářez - ucháč obecný, Krušné hory, 6.5.2013







1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři

4.10.2017 v 17:36 | Nahoru | #1
anii> vycházíme z jednoduchého principu. Smrtelně jedovatých hub moc není a ostatní, když si z nich neuděláš jednodruhovou smaženici, způsobí max. průjem.
Nehledě k tomu, kolik je hub, který dřív byly jedlý a dokonce některý tržní a teď se z toho nadělá, páč se dva posrali...a navíc bůh ví z čeho...beztak strachy

(reakce na) Houby a houbaři

4.10.2017 v 20:58 | Nahoru | #2

Danny350 píše: anii> vycházíme z jednoduchého principu. Smrtelně jedovatých hub moc není a ostatní, když si z nich neuděláš jednodruhovou smaženici, způsobí max. průjem.
Nehledě k tomu, kolik je hub, který dřív byly jedlý a dokonce některý tržní a teď se z toho nadělá, páč se dva posrali...a navíc bůh ví z čeho...beztak strachy


navíc i některé ty fakt jedovaté houby způsobují výrazné blití, které snižuje celkový účinek na játra
Ale vážně, václavky jsou poměrně nepříjemné syrové (již zmíněné intenzivní zvracení), ale uvařené v pohodě...velikost nemá vliv
Nicméně, jako vždy, přestárlé a například plesnivé plodnice rozhodně nesbírat
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist