globalmoto_kveten





Téma: obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
 
17.12.2011 v 18:17
Rád bych tu probral tuto vyloženě motorkářskou problematiku . Už mě přestává bavit pít rozpustný kafe, tak si chci udělat radost nějakým espressem. Při prvotní myšlence byl jasný úmysl klasický presovač s tryskou na napěnění mléka. Předběžný výběr zde:
delonghi
Samože mi to nedalo a prošel jsem si kolik stojí kapsle do moderních kapslových kávovarů. Z doslechu jsem vždy slyšel jak to vychází draze, ale ejhle- jedna kapsle (ať už nescafé pro Dolce gusto nebo jacobs pro Bosch-vše to vyjde nastejno) stojí v průměru 8kč. To mi nepřijde až tak drahý. Já bych volil rozhodně Bosch-Jacobs. Jěště vyší liga pak je nespresso-ale to neberu v potaz,tam uz jsou dražší jak kapsle tak kávovary...
Příklad výběru zde

Tak budu rád za jakékoliv vaše osobní názory a zkušenosti.
Anketa: klasiku nebo kapsle?
klasika-mohu laborovat s různými druhy kávy
67%
39
kapsle-rychlé a jednoduché
33%
19

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

18.12.2011 v 22:37 | Nahoru | #121
Sodomak> oki oki čekám

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

18.12.2011 v 22:37 | Nahoru | #122

Sodomak píše: Probírám fotodokumentaci



zakládám

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 01:20 | Nahoru | #123
Dandule> Francouz má o víkendu, na pátej pokus sme našli otevřenou kavárnu, kde bylo volno. Dali několik variant kafe a vyrazili pěšky na Pražskej Hrad. Tam sme chvilku počítali bobry a vyrazili zpět do Dejvic. A přišel hlad. V hospodě sme se rozhodli recenzovat. A hrozně sme se přežrali :)
Výsledek: http://www.motorkar...ft=119590&fid=34

1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 01:41 | Nahoru | #124
Já bych klasickej automat viděl jako větší rychlovku než ten kapslomat. Ten kapslomat má ještě tu nevýhodu, že když ti to přestane chutnat, tak značku kávy nevyměníš. Slušná pákovka a keramickej mlýnek vyjdou na podobný peníze jako tem Philips Saeco.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 07:52 | Nahoru | #125
S tím nesouhlasím. Vyjmenuj mi 16 druhů káv, které použiješ do klasického kávovaru, protože právě tolik druhů chutí nabízí Nespresso a to nepočítám prémiové druhy, které průběžně nabízí.Nehledě na to, že můžeš mít všech 16 druhů doma a můžeš nechat třeba návštěvě nabídnout, ať si vybere co jí chutná a nemusíš se bát, že když otevřeš kvůli té jedné kávě pytlík s kávou, tak ho za chvíli vyhodíš, protože zvětrá. Takhle si vybere, ty vezmeš jednu tabletu a další jsou dále uskladněny, tak jak se patří.

Naposledy editováno 19.12.2011 08:04:23

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 07:59 | Nahoru | #126

standum píše: já se z vás pos.ru

mates picco> díky za super názor no mám v plánu v týdnu zaběhnout do nějaké větší prodejny kávovarů co sem si tu v Brně našel, tak třeba mi něco dobrého uvaří

¨
Hele, v neděli v Makru dělali prezentaci snad 3 nebo 4 značky, snad tam budou i nadále a je tam míň lidí
Jinak k tématu...co se týče kapslí, co jsem měl možnost, tak pitelný bylo snad fakt jen to nespresso, ale vzhledem k tomu, kolik toho vypiju, je to prostě drahý..
Takže na vánoce bude automat od DeLonghi a hotovo

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 08:00 | Nahoru | #127
Kdyby to Clooney tady viděl, asi by se také zapojil Já mu snad pošlu odkaz On už Vám vysvětlí jaké kafe je nejdobřejší

1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 09:17 | Nahoru | #128
Já z pohledu totálního laika můžu říct, že z těch kapslí je opravdu nulový bordel.

Nicméně gurmáni tím určitě pohrdají, ale ti si i kafe před presováním melou na mlýnku na jimi k dokonalosti vyladěnou zrnitost

Za mě dvě varianty:
1)nechce se mi s tím dupat, mám prachy na kapsle, neřeším, kupuju kapslopress
2)jsem socka, koupím presovar (za <2 000 ) a budu v tom dělat nejlevnější mletou kávu a připadat si jako gurmán
3)jsem uchyl na kávu, koupím si kvalitní presovar, kávu zásadně zrnkovou-kvalitní a budu si ji mlít na mlýnku

Naposledy editováno 19.12.2011 09:22:41

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 11:35 | Nahoru | #129
fockewulf> 3)jsem uchyl na kávu, koupím si kvalitní presovar, kávu zásadně zrnkovou-kvalitní a budu si ji mlít na mlýnku

nj, ale takovej bude stát min 1000éček a tolik gurmánů tady zasejc není
vidím to na 1, 2

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 12:38 | Nahoru | #130
Dandule> vždycky existuje mainstream, tzn kávovar za nějakých +/- 5000-10 000 a kvalitní káva za přijatelnou cenu. Ale to je tak se vším-od kosmetiky, přes počítače po auta. Já se toho snažím držet jednak dle hesla nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci ale taky "nekupuju leštěné prdy"-terminus technicus by dfens, ale sedí to přesně.

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 12:45 | Nahoru | #131

Mates Picco píše: S tím nesouhlasím. Vyjmenuj mi 16 druhů káv, které použiješ do klasického kávovaru, protože právě tolik druhů chutí nabízí Nespresso a to nepočítám prémiové druhy, které průběžně nabízí.Nehledě na to, že můžeš mít všech 16 druhů doma a můžeš nechat třeba návštěvě nabídnout, ať si vybere co jí chutná a nemusíš se bát, že když otevřeš kvůli té jedné kávě pytlík s kávou, tak ho za chvíli vyhodíš, protože zvětrá. Takhle si vybere, ty vezmeš jednu tabletu a další jsou dále uskladněny, tak jak se patří.

Podle mě to vždy bude jen různá variace na lacinné směsky, kde základem je Robusta doplněná trochou Arabiky. Nescafe je a vždycky bude jen lacinná káva pro masy. Je to jak s pytlíkovým čajem, v supermarketu koupíš 50 příchutí, ale s opravdovým čajem nemá nic společného ani jedna.

2 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:04 | Nahoru | #132
Myslím si, že se pleteš, protože i díky té vyšší ceně to rozhodně není káva pro masy a např. pokud někdy poletíš s British Airwais v Business Class, tak tam právě tuto kávu dostaneš, stejně tak, jako v řetězci hotelů Mariott. To jsou myslím rozumné důvody o kvalitě této značky. Nevím pro píšeš o Nescafé ve spojitosti s touto značkou a nevím, jetli jsi se nespletl s tou robustou s s malým přídavkem arabicy.Pokud jsi se nespletl, tak si to zkus někdy namíchat a ochutnej to . Nevím, jestli by se našel dobrodruh, který by to zkusil prodávat .

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:06 | Nahoru | #133
stejně jako kvalitní víno i káva chce svoje. Nic proti tabletám, podům a pod. Ale když si chci kávu vychutnat chci to i vidět, o kolik příjemnější je slyšet jak mlýnek drtí zrna, jak barista zklepává a pěchuje hlavici, jak si kávovar odfoukne... Prostě tenhle zážitek mi u nespressa chybí. Kafe to není špatný, u Dana ho piju, ale zkrátka ten cirkus okolo dělá opravdu hodně

1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:10 | Nahoru | #134
Ano s tím s tebou naprosto souhlasím, bohužel na to není doma čas, ale toto je jedna z hlavních věcí, pro se vždy těším do Itálie. Je to lepší, jak televize, koukat na přípravu dobré kávy od někoho, koho to baví.

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:11 | Nahoru | #135

Mates Picco píše: Ano s tím s tebou naprosto souhlasím, bohužel na to není doma čas, ale toto je jedna z hlavních věcí, pro se vždy těším do Itálie. Je to lepší, jak televize, koukat na přípravu dobré kávy od někoho, koho to baví.



Přesně! Co mě fascinuje, zastavím na nejzapadleší pumpě, za směšné €uro dostanu takový kafe že se mi o něm tady ještě zdá Malý, silný s špetkou bordýlku na dně.

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:23 | Nahoru | #136
Naprostý souhlas, dokonce jsem nedávno dělal průzkum a zkoušel si dávat kávu v těch nejzapadlejších vesničkách, kde byla jen jedna malá hospůdka a VŽDY to ti hajzlíci měli vynikající.

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:26 | Nahoru | #137
Ještě jsem zapomněl napsat, že pokud si někdo dělá velké Lungo ( což je po našem preso ), do kterého dáte 2 kostky cukru a půl litru mléka, tak neřešte co jsem psal, protože pro takové gurmány opravdu stačí cokoliv za kafe a jakýkoliv kávovar za 1000,- Kč.

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 13:43 | Nahoru | #138
Mates Picco> Podívej se na oficiální stránky. Rozkliknul jsem namátkou 3 (na víc jsem v tom flashovým blivajzu neměl nervy) a Robusta byla ve všech.

Tím, že nějaké kafe nabízí nějaký hotelový řetězec ve snídaňovém bufetu bych zrovna moc neargumentoval. Ta káva je běžně naprosto nepitelná i ve čtyřhvězdičkových hotelech. DTTO v letadlech. Věřím, že oproti tomu, co nabízej např. ČSA je to obrovský krok vpřed, ale pořád je to konzumní předmíchaná směs. A koupí kapslomatu se fixuješ na jednoho výrobce a připravuješ se o možnost přejít od konzumu k požitku.

Naposledy editováno 19.12.2011 13:43:35

1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 14:05 | Nahoru | #139
Promiň, ale podle toho co píšeš je vidět, že kávě bohužel vůbec nerozumíš, takže nemá moc smysl argumentovat, ale na tohle ti ještě odpovím. Robusta se samozřejmě používá, ale VŽDY jen jako doplněk k arabice a né jak si to psal ty v obráceném gardu a používá se hlavně defacto k tomu, aby kafe mělo pěnu, protože arabica prostě nepění. Pokud je někde napsáno 100% arabica, tak věz, že je tam i minimálně 10% robusty, protože ve výsledku by ta káva vypadala, jako tvoje avvizované Nescafé. Nepsal jsem nic o snídaňové kávě ( Verlengeten cafe ), což je druh, který e v cizině používá právě k snídaním, ale že si ho v tom luxusním hotelu můžeš objednat v jejich kavárně a v letadle pouze v Business Class. V Economy dostaneš samozřejmě jen obyčejnou levnou kávu, která se opravdu pít nedá.

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

19.12.2011 v 15:46 | Nahoru | #140

Mates Picco píše: Promiň, ale podle toho co píšeš je vidět, že kávě bohužel vůbec nerozumíš, takže nemá moc smysl argumentovat, ale na tohle ti ještě odpovím.

bez komentáře

Mates Picco píše: Robusta se samozřejmě používá, ale VŽDY jen jako doplněk k arabice a né jak si to psal ty v obráceném gardu a používá se hlavně defacto k tomu, aby kafe mělo pěnu, protože arabica prostě nepění. Pokud je někde napsáno 100% arabica, tak věz, že je tam i minimálně 10% robusty, protože ve výsledku by ta káva vypadala, jako tvoje avizované Nescafé.

opravím slovo MINIMÁLNĚ na MAXIMÁLNĚ (viz. příslušná legislativa)
Čerstvá Arabica pěnu udělá. Jen rychleji stárne a tu schopnost dělat pěnu ztrácí. Robusta se přidává do tzv. 100% Arabica kávy v max. množství 10% (pak už nesmí být takto označována) právě aby dělala pěnu i u starší kávy (a samozřejmě kvůli ceně). Bavím se teď o stáří v řádech jednotek měsíců a při správném skladování nemleté a v chladu. Supermarketové směsky mívají udávanou životnost v řádech roků (a schválně jakou udávanou životnost má kapsle Dolce Gusto ?). Občas se používá také ke snížení kyselosti některých druhů Arabiky, kterou přebíjí svojí hořkostí.

Mates Picco píše: Nepsal jsem nic o snídaňové kávě ( Verlengeten cafe ), což je druh, který e v cizině používá právě k snídaním, ale že si ho v tom luxusním hotelu můžeš objednat v jejich kavárně a v letadle pouze v Business Class. V Economy dostaneš samozřejmě jen obyčejnou levnou kávu, která se opravdu pít nedá.

Nic o kávě v economy class jsem nepsal, nevím, kdes to sebral

A co se týče poměrů Robusty v Dolce Gusto, tak to vypadá na přísně střežené tajemství, ale možná trochu napoví, že i 2 roky staré kapsle dělají bez problému několik mm pěny a chuť je bez té "mléčné" kapsle tak hořká, že to bez doslazení snad ani nejde vypít. Věta "vyšší poměr Arabiky" vypuštěná marketingovým oddělením také příliš neevokuje Arabiku s příměsí Robusty.

Naposledy editováno 19.12.2011 15:46:42

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

20.12.2011 v 22:25 | Nahoru | #141
standum> no tak co, už ses rozhodnul??

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

20.12.2011 v 22:50 | Nahoru | #142
Ona i ta robusta do směsi musí bejt kvalitní. A já si jeden čas míchal směs, kde bylo cca 20% robusty, bylo to právě to ranní kafe, potřebuju nakopnout (a robusta má vyšší obsah kofeinu). Přes den pak už 100% arabicu.

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

20.12.2011 v 22:54 | Nahoru | #143
Mimochodem, kde nakupujete? Já chodim do Mamacoffee a teď nedávno sem nakoupil v pražírně u Petrskýho nám. A asi tam půjdu zas, dobrý kafe a opravdu profi přístup.

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

20.12.2011 v 23:33 | Nahoru | #144
Když ste tu zmínili tu itošku s dobrym kafem,tak bych rád přidal ještě Rumunsko.Zatim kde sem byl,tak jsou dle mých zkušeností s kvalitou podávaného espressa na krásnym druhym místě Oproti tomu třeba včera mi podala holka z toho vymazlenýho DeLonghi při předváděčce v Datartu Letňany nějaký Nescafé espresso a stálo za prd.Blbýmu kafi prostě nepomůže ani noblesní přístroj.

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

20.12.2011 v 23:37 | Nahoru | #145
Já zas miluju kafe ve Francii. U stolku před kavárnou na chodníku, čumět na ženský...prostě super

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

21.12.2011 v 03:21 | Nahoru | #146

Mates Picco píše: Myslím si, že se pleteš, protože i díky té vyšší ceně to rozhodně není káva pro masy a např. pokud někdy poletíš s British Airwais v Business Class, tak tam právě tuto kávu dostaneš, stejně tak, jako v řetězci hotelů Mariott...



To mi pripomnelo, pred nekolika dny jsem prave v Marriottu mel to nejodpornejsi kafe v zivote. Chutnalo to jak vyvarene plinky. Hrozna pachut, to asi nebyla ta tvoje

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

21.12.2011 v 07:00 | Nahoru | #147
Já mám DeLonghi presovač s překapávačem v jednom, protože manželka ráda překapávaný a já presso. Jestli ti jde o to si dělat jen kafe nebo kapučíno, vem si presovač a na kapsle se vykašli. Ale všechny ty ostatní druhy čokolády a všeho možnýho v tom prostě neuděláš. Taky to trvá dýl než kapsle, protože si vybral bez mlýnku a budeš muset dávat mletý kafe do tý rukojeti, upěchovat a pak tam zasadit. Já mám taky bez mlýnku a trochu to otravuje, věř mi. Na druhou stranu mám tam ten překapávač a je luxusní, když vstaneš a máš hotový kafe v překapávači, stačí jen nastavit v kolik se má udělat. Když si k tomu dokoupíš i zlatej permanentní filtr, nemusíš se srát s papírovejma, jen ho opláchneš a jedeš dál.

obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

21.12.2011 v 14:15 | Nahoru | #148
Kupuje někdo čerstvou zrnkovou kávu v Brně? Poradíte kde jsou tu pražírny a případně poradíte jaká je podle vás nej? Nebo každý objednává přes net?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

22.12.2011 v 08:08 | Nahoru | #149

Dandule píše: standum> no tak co, už ses rozhodnul??



jojo. kapsle to nebudou koupím si klasiku + do toho investuji víc než sem původně čekal. ale až po vánocích- teď mám v práci frmol, tak nebyl čas ani nálada něco řešit. taky uvidím co budou dělat ceny po vánočkách- ale určitě žádný zázračný slevňování nebude, spíš se třeba naskytne něco jako "nevhodný dárek" bo z předváděček nějaký ten automat

(reakce na) obyč presovač nebo kávovar na kapsle?

22.12.2011 v 09:38 | Nahoru | #150
standum> Jo, sledoval bych Aukro :)
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist