delonghi
Samože mi to nedalo a prošel jsem si kolik stojí kapsle do moderních kapslových kávovarů. Z doslechu jsem vždy slyšel jak to vychází draze, ale ejhle- jedna kapsle (ať už nescafé pro Dolce gusto nebo jacobs pro Bosch-vše to vyjde nastejno) stojí v průměru 8kč. To mi nepřijde až tak drahý. Já bych volil rozhodně Bosch-Jacobs. Jěště vyší liga pak je nespresso-ale to neberu v potaz,tam uz jsou dražší jak kapsle tak kávovary...
Příklad výběru zde
Tak budu rád za jakékoliv vaše osobní názory a zkušenosti.
1 reakcí na tento příspěvek obyč presovač nebo kávovar na kapsle?
Mates Picco píše: Promiň, ale podle toho co píšeš je vidět, že kávě bohužel vůbec nerozumíš, takže nemá moc smysl argumentovat, ale na tohle ti ještě odpovím.
bez komentářeMates Picco píše: Robusta se samozřejmě používá, ale VŽDY jen jako doplněk k arabice a né jak si to psal ty v obráceném gardu a používá se hlavně defacto k tomu, aby kafe mělo pěnu, protože arabica prostě nepění. Pokud je někde napsáno 100% arabica, tak věz, že je tam i minimálně 10% robusty, protože ve výsledku by ta káva vypadala, jako tvoje avizované Nescafé.
opravím slovo MINIMÁLNĚ na MAXIMÁLNĚ (viz. příslušná legislativa)Čerstvá Arabica pěnu udělá. Jen rychleji stárne a tu schopnost dělat pěnu ztrácí. Robusta se přidává do tzv. 100% Arabica kávy v max. množství 10% (pak už nesmí být takto označována) právě aby dělala pěnu i u starší kávy (a samozřejmě kvůli ceně). Bavím se teď o stáří v řádech jednotek měsíců a při správném skladování nemleté a v chladu. Supermarketové směsky mívají udávanou životnost v řádech roků (a schválně jakou udávanou životnost má kapsle Dolce Gusto ?). Občas se používá také ke snížení kyselosti některých druhů Arabiky, kterou přebíjí svojí hořkostí.
Mates Picco píše: Nepsal jsem nic o snídaňové kávě ( Verlengeten cafe ), což je druh, který e v cizině používá právě k snídaním, ale že si ho v tom luxusním hotelu můžeš objednat v jejich kavárně a v letadle pouze v Business Class. V Economy dostaneš samozřejmě jen obyčejnou levnou kávu, která se opravdu pít nedá.
Nic o kávě v economy class jsem nepsal, nevím, kdes to sebralA co se týče poměrů Robusty v Dolce Gusto, tak to vypadá na přísně střežené tajemství, ale možná trochu napoví, že i 2 roky staré kapsle dělají bez problému několik mm pěny a chuť je bez té "mléčné" kapsle tak hořká, že to bez doslazení snad ani nejde vypít. Věta "vyšší poměr Arabiky" vypuštěná marketingovým oddělením také příliš neevokuje Arabiku s příměsí Robusty.
Naposledy editováno 19.12.2011 15:46:42