Motardová premiéra v Chebu

Zcela nová kartarena Ypsilonka poblíž Chebu hostila tuto neděli druhé pokračování MČR Supermoto. Závody byly pro mnohé spíše zklamáním, neboť krize našeho domácího mistrovství motardů nadále pokračuje. I přes proměnlivé počasí si na zdejší 1170m dlouhou zatáčkovitou trať našlo cestu poměrně dost diváků. Bohužel většina z nich odcházela po zrušené poslední jízdě třídy Prestige se smíšenými pocity.

Mitas Cup

Kategorie motokrosových speciálů na „motardích“ kolech opět nepřinesla žádné výraznější překvapení. Malý počet účastníků snižuje její úroveň - na startu se objevilo pouze šest závodníků. Ti si pak odkrouží na trati povinných 10 minut + 2 kola v každé jízdě, převezmou poháry a odjedou domů. Škoda pádů, nepřesností a výletů mimo trať Zdeňka Antonyho (#52), mohl alespoň na čele prohánět Vláďu Potužáka (#70). Takto se ale pole brzy rozdrobilo a vesměs nebylo nač se dívat.
Ale popořadě – kvalifikace a první „flek“ na startu pro Zdeňka Antonyho. První i druhá jízda pro Vláďu Potužáka, za ním vždy dojel Zdeněk Antony. Třetí příčka v první jízdě pro Kamila Frydrycha na Yamaze s číslem 69, ve druhé jízdě obsadil třetí místo Aleš Cikánek se Suzuki (#210).
Po celkovém součtu bodů z obou jízd je pořadí následující: Potužák, Antony a Frydrych. V průběžném pořadí to znamená, že po dvou odjetých závodech vede Vladimír Potužák před Zdeňkem Antonym o 10 bodů, třetí Aleš Cikánek již ztrácí 38 bodů.
Výsledky závodu:

1. Potužák Vladimír
2. Antony Zdeněk
3. Frydrych Kamil

Průběžné pořadí:

1. Potužák Vladimír, 97 b.
2. Antony Zdeněk, 87 b.
3. Cikánek Aleš, 49 b.


Čtyřkolky

Reportáž naleznete na webu www.quadmania.cz.

Open

Tato kategorie „dělá“ současné motardy u nás. Ve startovním poli jezdí stabilně kolem dvaceti strojů a je zde nač se dívat. Z jedenadvaceti startujících jezdců se v kvalifikaci nejlépe umístil Petr Šmíd (#451) na Husqarně a zvítězil i v první rozjížďce před Ducháčkem (#33) a Zárubou (#43). Ve druhé rozjížďce přijel na prvním místě Robin Hošek (#6) před Petry Šmídem a Zárubou.
V konečném součtu to znamenalo první místo a 47 bodů pro Petra Šmída, druhé místo a 40 bodů pro Lukáše Ducháčka, třetí místo a rovněž 40 bodů pro Petra Zárubu. V průběžném pořadí třídy Open se o špici dělí P. Záruba a L. Ducháček se 76 body, Lukáš Snížek na ně ztrácí body tři.
Výsledky závodu:

1. Šmíd Petr
2. Ducháček Lukáš
3. Záruba Petr

Průběžné pořadí:

1. Záruba Petr, 76 b.
2. Ducháček Lukáš, 76 b.
3. Snížek Lukáš, 73 b.

450 + Prestige

Ani tato třída se letos bohužel nepotkává s větším množstvím účastníků a tím svůj název příliš nenaplňuje. Již tak malé startovní pole opustili pro zranění z pádů v trénincích Petr Pinc ml. a Vít Janoušek ml.. Kvalifikace se nejlépe podařila Tomáši Trávníčkovi (#16) na KTM. Ten pak bez větších problémů zvítězil i v první jízdě, když se za ním umístili Jirka Boček (#1) a David Brabec (#101).
Před druhou jízdou začalo nad okruhem drobně pršet, a po dvakrát odloženém startu byla druhá jízda pro nezpůsobilou trať zrušena. Celkové výsledky tedy odpovídají pořadí po první jízdě, v průběžném pořadí seriálu vede Trávníček s náskokem deseti bodů před J. Bočkem.

Výsledky závodu:

1. Trávníček Tomáš
2. Boček Jiří
3. Brabec David

Průběžné pořadí:

1. Trávníček Tomáš, 72 b.
2. Boček Jiří, 62 b.
3. Brabec David, 52 b.

Republikový šampionát motardistů pokračuje 2. srpna na autodromu v Sosnové.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist